0-2 winst in Croky Cup tegen potig RUS Courcelles

Een accommodatie die de tand des tijds nauwelijks doorstaan had, kleedkamers die wel stallen leken en een voetbalveld dat meer weg had van een weide die bovendien niet begraasd was, waren de omstandigheden waarbij KFC Merelbeke zijn eerste wedstrijd in het kader van de Croky Cup 2021-2022 moest afwerken. Ook de spelers van RUS Courcelles zelf waren duidelijk niet zinnens er een aangename namiddag voetbal van de maken wat ze pakten van bij aanvang uit met enkele drieste tackles, ellebogenwerk en porren die eigenlijk “rood” verdienden, maar ook de wedstrijdleiding bleek voorlopig blind voor deze overduidelijke en gemene aanslagen op de integriteit van onze spelers. Om maar te kaderen dat ons fanion het zeker niet onder de markt had tijdens hun eerste officiële optreden van het seizoen.

Van voetballen was geen sprake en nog altijd onder de indruk van de omstandigheden gaf KFC Merelbeke via een hoekschop ook een eerste kans en doelpunt aan Courcelles, maar handspel maakte al vlug een einde aan het plaatselijke feestje. Rond het halfuur kon Merelbeke eindelijk voor het eerst dreigen via een schot van Van Laere, maar De Rock devieerde het leer en het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later was het de beurt aan nieuwkomer De Rock zelf, maar de zwaarwichtige plaatselijke doelman voorkwam de achterstand. Seynaeve, die een puike wedstrijd aan het spelen was, zette gepast voor naar Van Laere die hard afdrukte, maar ook nu werd het schot niet zonder enig geluk op de lijn gered door een plaatselijke voet. Er werd gerust met de 0-0 gelijkstand.

Bij aanvang van de tweede periode was KFC Merelbeke even de concentratie kwijt en doelman Maes moest tot twee maal toe de meubelen redden op pogingen van Noël en Flener, maar de eerstvolgende Merelbeekse aanval was het wel prijs. Van Laere forceerde op snelheid de doorbraak op rechts en bediende Straetman die het leer keihard maar gericht in de plaatselijk kruising schilderde (0-1 ’55 min.). Even later was het Merelbeekse werk helemaal af toen Straetman een hoekschop op de knikker van Lievens mikte, die de 0-2 voorsprong voorbij de neus doelman Gillain in doel devieerde (’65 min.). Nog even solliciteerde RUS Courcelles naar de aansluitingstreffer via een dreigend schot van Fiore, maar ondanks de inzet van alle geoorloofde en niet geoorloofde middelen, moest het toch zijn meerdere erkennen in KFC Merelbeke. Komende zondag 15 augustus gaat KFC Merelbeke op bezoek bij Royal Entente Acren Lessines voor de volgende ronde van de Croky Cup.

Vergelijkbare berichten