|

Als competitieleider naar Lokeren-Temse na 9 op 9

KFC Merelbeke mag komende zaterdag met de spelers- en supportersbus als competitieleider afreizen naar het Daknamstadion te Lokeren, want na de mooie 3-1 thuisoverwinning tegen KSV Oudernaarde prijkt het met een perfect rapport op de eerste plaats van de rangschikking in 2de afdeling A. Dat dit een zeer sterke prestatie is van ons fanionteam hoeft geen verder betoog. De volledige KFC Merelbeke aanhang, bestuur en supporters zijn dan ook in de wolken na deze onverwacht zeer goede competitiestart.

Na de 0 op 6 van onze bezoekers KSV Oudenaarde hadden ze er sterk op gerekend om de eerste punten bij Merelbeke te komen sprokkelen. Zo verklaarde coach Leleu nog onlangs in de pers. Maar ” ’t kan verkeren” zei Bredero. KFC Merelbeke zorgde voor een warme ontvangst en stuurde hen (nog steeds) puntenloos huiswaarts.

Aan de eerste helft van de wedstrijd zullen beide teams weinig onuitwisbare herinneringen over houden, want daarvoor was beider spel te steriel en te weinig verrassend om mekaar echt in verlegenheid te brengen. Straetman (schot over de dwarsligger) en Van Laere (deviatie hoog over doel) hadden kansen om KFC Merelbeke op voorsprong te trappen, maar verder dan deze dreigingen kwam Merelbeke niet. Ook tegenstander Oudenaarde kon geen echte noemenswaardige kansen op de mat leggen en zo werd gerust met de brilscore.

Na de rust was het wel onmiddellijk hommeles, want Oudenaarde zorgde voor een eerste doelkans toen Mingiedi een hoekschop net over de dwarsligger knikte. Even later was het doelman Maes die de Merelbeekse meubelen moest redden toen hij met een puike redding de doorgebroken Heirwegh van de bezoekende voorsprong hield. Merelbeke was verwittigd en schakelde een versnelling hoger. Kapitein Bultheel pakte uit met een fenomenale dieptepass en zette zo zijn kompaan Straetman op weg naar de 1-0 voorsprong, die hij ongrijpbaar voorbij doelman Verbrugge in de kooi trapte (‘55min.)e

Even later zorgde uitblinker Straetman alweer voor plaatselijk animo toen hij eerst een assist van Mjahed besloot op de bezoekende doelman en even later een voorzet van Van Laere tegen het doelhout trapte. Merelbeke bleef uitpakken met hele mooie en splijtende combinaties en dwong Oudenaarde meermaals in het verweer. De Ruyver forceerde hierbij de doorbraak op rechts en met een knappe assist legde hij de bal panklaar voor Van Laere die staalhard en hoog in het Oudenaardse doel besloot (2-0 ‘61min.). Op aangeven van Straetman kon Mjahed eerst nog dreigen, maar een miscommunicatie in de KFCM defensie zorgde voor de Oudenaardse aansluitingstreffer toen Verspeeten het geschenk als dank voorbij Maes schuifelde (2-1 ‘75min.) Oudenaarde kreeg spreekwoordelijke vleugels en ging nu resoluut op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers forceerden de doorbraak en rots in de branding Matthias Lievens moest alles uit zijn sterke bast halen om Verspeeten met een gemeten sliding van de 2-2 te houden. Merelbeke kwam hier met de schrik weg, maar toen sterkhouder Straetman, reeds in blessuretijd, een snelle counter en knappe assist van invaller Hilal Amine kon afronden was de 3-1 buit volledig binnen.

Vergelijkbare berichten