Bekeravontuur eindigt tegen Zwarte Leeuw

KFC Merelbeke is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de vijfde ronde van de Croky Cup of Beker Van België. Daarvoor had Zwarte Leeuw zelfs zijn beste voetbal niet nodig, want Merelbeke beloonde hen met twee geschenkgoals die ze maar al te graag in dank afnamen. Was Merelbeke de mindere ploeg? Zeker en vast niet, maar ondanks veel balbezit slaagden onze keurtroepen er niet in om de stugge defensie van de bezoekers te ontwrichten en zo 100% kansen af te dwingen. Al in de elfde minuut van de wedstrijd was KFCM op achtervolgen aangewezen toen Seynaeve zich verslikte in een controle en Neefs het aangeboden geschenk met dank naast doelman Maes binnen prikte.(0-1 ’11)

Merelbeke versierde dan een vrije trap op een niet onaardige plaats, maar ook Straetman kon geen dreigend schot afleveren. Klaas De Rock solliciteerde naar de gelijkmaker toen hij zich kon doorzetten op links en scherp afwerkte, maar doelman Hofmans was niet te verslaan in de korte hoek. Nog voor de rust moest Merelbeke een tweede weggeefgoal toestaan. Doelman Maes kwam ver uit zijn doel voor het onderscheppen van een diepe bal, maar bij het wegtrappen caprioleerde de bal op een voet en viel zo vlak voor de voeten van bezoeker Aerts, die ook dit geschenk in de wijd gapende en lege doelmond mocht trappen (0-2 ’37).

Na de pauze claimde Merelbeke het meeste balbezit, maar ook nu slaagde men er niet of nauwelijks in om de geparkeerde bezoekende bus weg te zetten. Van Laere gaf Merelbeke nog een sprankeltje hoop op verlengingen toen hij in de achtentachtigste minuut via een hoekschop van Straetman de 1-2 aansluitingstreffer binnen knikte, maar ondanks een tiental minuten powerplay kon Merelbeke het tij niet meer keren. Zo komt vroeger dan verwacht een einde aan het Merelbeekse bekerverhaal.

 

Vergelijkbare berichten