Bestolen door arbitrage

Een wedstrijd tot een goed einde brengen tegen een gerenommeerde tegenstander als KSV Oudenaarde, is geen sinecure, maar als je bijkomend moet opboksen tegen 3 vooringenomen spelleiders, dan ben je op voorhand gedoemd om te verliezen. Wat het al voldoende geplaagde KFC Merelbeke overkwam in de wedstrijd tegen KSV Oudenaarde grensde aan het ongelofelijke en tartte alle verbeelding. Vooral tijdens de tweede helft pakte Merelbeke uit met een echte glansprestatie, maar het scheidsrechterlijke trio meende KSVO een handje te moeten helpen en pakte uit met enkele zeer opzienbarende beslissingen. Merelbeke moest na de wedstrijd zijn wonden likken en de woede om het aangedane onrecht was groot, maar in de kleedkamer van de scheidsrechters dronk men elitair een goed glas Champagne… Op de goede wedstrijd natuurlijk!! 


Niet te geloven? Inderdaad Het moet gezegd dat Merelbeke allerminst goed startte aan de wedstrijd, want eer het goed en wel besefte dat men in Oudenaarde op een voetbalveld stond, kreeg men er al twee te vermijden doelpunten om de oren. Martens kreeg al meteen een vrijgeleide door het centrum van de KFCM defensie en hij plaatste de leer netjes voorbij Segers in de mand (1-0 ‘3). Een zestal minuten later was het wederom prijs. Heirwegh rolde de linker flank van Merelbeke vakkundig op en zette strak voor naar Dhoore, die hard binnen knalde (0-2 ’10). Merelbeke was nu echt ontwaakt en ging voluit en mét succes op zoek naar de aansluiting. Van Cauwenberghe zette zich door op de rechter flank en trapte de 2-1 in twee keer voorbij doelman De Vroe (’11).

Dit doelpunt gaf de bezoekers vleugels want even later was de stand in evenwicht toen doelman De Vroe een vrijschop van De Bruycker niet kon klemmen en topscorer Zwart er als de kippen bij  was om de rebound tegen de netten te prikken (2-2 ’26). Dit was het sein voor het scheidsrechterlijke trio om toch even de kaarten te schudden. Met een overduidelijke schwalbe liet Martens zich heel gewillig vallen in de Merelbeekse penaltyzone. Terwijl iedereen overtuigd was van een geel karton voor Martens, plaatste scheidsrechter Patrouille de bal op de stip en schonk zo Oudenaarde de voorsprong in geschenkverpakking. Habas nam het geschenk in dank aan en plaatste de 3-2 voorbij Segers (’30). Coach De Schryver protesteerde hevig om het aangedane onrecht en werd bedacht met een rood karton en een plaats achter de hekken. Merelbeke probeerde het onrecht snel door te spoelen en ging gretig op zoek naar de gelijkmaker, maar het liep op een snelle counter van Martens die voorafgaand met buitenspel flirtte, maar toch van op de flank hard mocht voorzetten. Seynaeve probeerde Heirwegh te vlug af te zijn, maar in al zijn enthousiasme knalde hij hard en ongelukkig de 4-2 own-goal voorbij Segers. Merelbeke rechtte toch de rug en pakte uit met een mooi staaltje combinatievoetbal waarna De Weirdt de mooie assist van De Bruycker tegen de Oudenaardse netten prikte. 4-3!, maar dit was zonder lijnrechter Dewyn gerekend die (zeer twijfelachtig) buitenspel zag. Merelbeke kwam strijdvaardig terug uit de kleedkamer en liet nu Oudenaarde alle hoeken van het veld zien.

De KSVO defensie moet overuren draaien. Eerst moest De Vroe attent zijn op een pegel van Lievens. Even later trapte Alexander Elaut een van zijn kunstig geboetseerde hoekschoppen en aan de tweede paal nam de aanstormende Zwart het leer in de vlucht op de slof en de 4-3 aansluitingstreffer was een feit (’53). Bij Oudenaarde zag men de bui al hangen en Merelbeke koos nu voluit voor de pressing. Kevin Elaut probeerde De Vroe van op 50 meter te verrassen met een ver lobschot, maar het Oudenaardse sluitstuk was nog net op tijd om het leer over de dwarsbalk te tikken. Merelbeke bleef Oudenaarde onder druk zetten en kreeg vermeend loon naar werken toen Belmans zich breed maakte voor een voorzet en zo de bal met de elleboog beroerde in het strafschopgebied. Scheidsrechter Patrouille stond dicht bij de fase en deed meteen het teken voor handspel en wees  resoluut  naar  de  stip.  50 meter !!!!???? verder dacht lijnrechter  Dewyn dat hij het beter gezien had en overrulede zeer hardnekkig zijn collega. Patrouille herzag noodgedwongen zijn beslissing en de strafschop ging niet door. Ongeloof én woede namen bezit van de voltallige Merelbeekse aanhang! Ook na deze onterechte mokerslag ging Merelbeke gretig op zoek naar de inmiddels oververdiende gelijkmaker. Bij Oudenaarde was het nu echt pompen of verzuipen, maar ondanks enkele mogelijkheden slaagde Merelbeke er niet meer in om het tij te keren.
De ontgoocheling van iedereen die Merelbeke aan warm hart toe draagt was des te groter…

Vergelijkbare berichten