Champagnevoetbal op Menen.

KFC Merelbeke heeft zijn supporters zondag jongstleden getrakteerd op wat een Brusselse voorzitter in een ver verleden nog “Champagnevoetbal” noemde. Wat ons fanion tegen SCT Menen vooral tijdens de eerste helft op de mat legde was gewoonweg uitmuntend en van het beste niveau dat het ooit al produceerde. Zelfs de commentaren van de tegenstander, achteraf op de regionale televisie,  gewaagden van “een ongrijpbare bal” en “aanhoudend achter de feiten aanlopen”.

Menen produceerde de eerste kansen, maar Demets kon zijn schot niet kon kadreren en Mahau vond een secuur keepende doelman Maes op zijn weg. Intussen was de studieronde voorbij en Merelbeke nam nu het heft in handen. Van Laere forceerde op snelheid eerst nog een splijtende doorbraak op rechts, maar zijn voorzet dwarrelde in handen van doelman Degruyter. Het was een opvallend aanwezige en beweeglijke Amin Hilal die op links aan een individueel nummertje begon dat hem voorbij een aantal Menenaars tot in het strafschopgebied loodste. Sucaet greep naar de noodrem en haalde Hilal onderuit. Scheidsrechter Ermaild plaatste de bal terecht op de stip. Straetman trapte de elfmeter droog in de hoek, naast en voorbij Degruyter  (0-1 ‘22min.).

Maes werd dan door Demets een tweetal keer aan het werk gezet, maar deze pogingen waren van een niveau die onze goalie niet in verlegenheid konden brengen. Kort voor rust was het De Ruyver die een snelle counter op gang bracht en een gemeten assist richting het Menense strafschopgebied verstuurde. Straetman controleerde puik tussen twee verdedigers in en plaatste het leer netjes buiten bereik van Degruyter. (0-2 ‘40min.)

Na de rust was Menen het eerst aan zet. Van Der Wilt maakte een lichte fout op Demets in het strafschopgebied en ook nu legde scheidsrechter Ermaild de bal op de stip. Demets zelf trapte de aansluitingstreffer voorbij Maes tegen de touwen (1-2 ‘50min.). Lang kon de thuisaanhang evenwel niet genieten van de gekoesterde hoop op een gelijkmaker, want Rogiers forceerde de doorbraak op links en werd daarbij foutief gehaakt door doelman Degruyter. Scheidsrechter Ermaild plaatste ook nu de bal op de stip. Straetman mocht zijn uitmuntend goede wedstrijd en zijn hattrick vol maken met een strafschop die hij perfect in de kruising en buiten het bereik van Degruyter schilderde (1-3 ‘55min.) Nog was de Merelbeekse honger niet gestild.

Even later was het Ringoet die uit pakte met een sublieme actie waarbij hij zichzelf enig mooi vrij draaide tussen de plaatselijke defensie, maar Degruyter kon het staalhard schot pareren. Van Laere knalde de rebound via een verdedigend been in hoekschop. Een mooie combinatie met De Rock zette Straetman alleen op weg naar doel, maar de Merelbeekse topschutter besloot voorlangs. Ook Rogiers had geen geluk toen hij een mooie infiltratie en een wenkende vierde Merelbeekse treffer besloot op het doelhout. Tussen al dit aanvallend geweld slaagde Menen toch nog in een counter, maar Musenge trapte de reuzenkans hoog over het Merelbeekse doel. Het was uiteindelijk invaller Mjahed die zijn terugkeer in de Merelbeekse selectie vierde met de 1-4 die hij na een mooie individuele actie netjes in de Menense kruising nagelde (‘92min.).

 

Met deze vijfde overwinning van het seizoen realiseert KFC Merelbeke 15 punten op 18 en staat hiermee alleen op de tweede plaats in de rangschikking. Vraag is tot wat dit Merelbeke nog allemaal in staat is, maar laat ons nu vooral genieten van deze uitzonderlijk goede start aan de competitie.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *