Derby Racing Gent – KFC Merelbeke baart een muis (0-0)

Wie dacht dat de streekderby tussen de buren Racing Gent en KFC Merelbeke aanleiding zou zijn voor een aangename splijtende pot voetbal was er al vlug aan voor de moeite, want wat beide teams hun supporters zondag jongstleden presenteerden kunnen we catalogeren onder de noemer “vlug te vergeten”. De 0-0 eindstand leverde voor beide teams toch een punt op en dat is dan ook het enige positieve feit dat we van deze wedstrijd wensen te onthouden.

Het was Hebbelinck die voor een eerste plaatselijke dreiging zorgde, maar Maes kon het flauwe schot makkelijk plukken. Ook Straetman kon geen gevaar distilleren uit een vrijschop voor het Gentse doel.
Het was De Rock die voor een eerste Merelbeekse mogelijkheid zorgde toen hij zich op links kon doorzetten, maar de afwerking mistte richting en eindigde in het zijnet. 

De eerste echte kans van de wedstrijd mochten we op het conto van Caryn schrijven toen hij net buiten de grote rechthoek een kruisraket verstuurde, maar Maes, die overigens wederom op hoog niveau stond te keepen, ranselde de knal via de lat uit zijn doelvlak. Op het half uur kwam Merelbeke helemaal goed weg toen Hebbelinck van op rechts een splijtende assist aan Ertürk afleverde, maar Lievens doorzag het gevaar en bracht redding op de doellijn.

Ook na de rust was het niet veel soeps. Racing Gent kon het tempo van de eerste periode niet vast houden en Merelbeke knokte zich via invallers Amin Hilal, Lagrou en Verkindere toch wat beter in de wedstrijd.

Er was nu wel degelijk wat meer Merelbeekse druk naar voor, maar ook nu bleven de echte kansen uit. Het enige vermeldenswaardig feit was een Merelbeekse hoekschop, die dreigend langs de Gentse doellijn liep, maar ook nu was er geen enkele Merelbekenaar attent genoeg om er zijn kleine teen tegen te zetten. Niemand vond het dan ook jammer dat scheidsrechter Van Laere deze wedstrijd naar het verleden floot.

Vergelijkbare berichten