Derbywedstrijd tegen KSC Dikkelvenne brengt alles behalve sprankelend voetbal (0-0)

Voor een derbywedstrijd tegen een streekgenoot zijn de zenuwen meestal hoog gespannen en wordt er ook vuurwerk van beide teams verwacht, maar dit was allerminst het geval. Was het de schrik om te verliezen die er bij beiden in gebakken zat of was er een complete offday van alle opponenten? Feit was dat de talrijk opgekomen toeschouwers en supporters op hun honger bleven zitten tijdens een zichzelf voortslepende wedstrijd die eigenlijk ook geen winnaar verdiende. De 0-0 eindstand was dan ook een goede weergave van de feiten. Wel zetten we hierbij wederom onze doelman Jordy Maes in de kijker, die ons team tot drie maal toe moest redden van een troosteloze nederlaag.

KFC Merelbeke begon nochtans voortvarend aan de wedstrijd, want al meteen forceerde Verheyden een snelle doorbraak op links en bij Dikkelvenne kwamen ze al meteen met de schrik weg toen Sylla bijna in eigen doel devieerde(‘5 min.). 

Even later stond Van Den Winckel aan het kanon toen hij een rebound na hoekschop net over de Dikkelvense dwarsbalk trapte (6min.). Maar toen begon de aanvankelijk zo goed startende Merelbeekse motor opeens te sputteren. Er was al ruim een half uur speltijd voorbij eer de bezoekers een eerste mogelijkheid versierden via een kopbal van Van Vaerenbergh. Een minuut later trapte Seurinck net over de dwarsligger waardoor Dikkelvenne zijn doelkansen in evenwicht bracht. Kort voor de rust forceerden de bezoekers nog een gevaarlijke doorbraak en er was een goede en attente Maes nodig om zijn team voor de achterstand te behoeden.
Waar het spel tijdens de eerste helft (soms) nog best te pruimen was, kregen we tijdens de tweede periode een voorstelling van veel minder allooi. Bij Merelbeke was er wel veel goede wil, dat wel, maar het was mijlen ver van het niveau waarop we ons fanion de laatste weken zagen presteren. Niks bleek nog te lukken en van sprankelend voetbal was al helemaal geen sprake meer.

Dikkelvenne die voor de beste kansen zorgde en een geluk dat we een van de beste doelmannen uit de reeks in onze kooi staan hebben, want tot twee maal toe moest Jordy Maes wederom de meubelen redden. Toen invaller Mazous een kruisraket afvuurde, die op de Merelbeekse kruising uiteen spatte, kwam KFCM helemaal goed weg. Toen moest de beste Merelbekese (reuzen) kans nog gemaakt worden. Invaller De Mey bewees meteen zijn intenties toen hij met zijn eerste baltoets Van Buyten op rechts de straat in stuurde, maar Van Laere trapte de loepzuivere assist van dichtbij onbegrijpelijk over de Dikkelvense kooi. Daarmee stonden beide teams qua kansen ongeveer wederom gelijk, en Merelbeke mocht uiterst tevreden zijn met het verworven puntje, want een nederlaag was gelukkig vermeden.

Vergelijkbare berichten