Deugddoende eerste driepunter op het veld van Zulte Waregem B (1-2)

Merelbeke heeft moeten wachten tot speeldag 6 om een eerste overwinning en dito driepunter op zak te steken. De ontlading bij spelers, bestuur en supporters was dan ook zeer groot toen scheidsrechter Ermaild zaterdagavond een einde floot aan de uitwedstrijd op het veld van Zulte Waregem B en Merelbeke de  1-2 overwinning op zak mocht steken.

Zulte Waregem was nochtans verre van een hapklare brok, want met hun supersonische spitsen en snel combinatiespel brachten ze de Merelbeekse elf meermaals aan het wankelen.

Merelbeke forceerde wel de eerste doelkans toen Verheyden zich kon doorzetten op rechts, maar doelman Beernaert gaf al onmiddellijk een staaltje van zijn klasse. Via een mooie ééntwee forceerde Cappelle een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, maar ook doelman Maes was bij de les. Even later was het wel prijs voor de thuisploeg. De kwikzilveren Harinck kliefde door de defensie als een vis in het water en dwong Van Den Winckel tot een foutieve ingreep in de zestien. Scheidsrechter Ermaild plaatste de bal op de stip en Hallaert trapte Zulte Waregem op voorsprong (1-0 ‘19min.)
Wulleman trapte eerst nog een vrijschop net over de dwarsligger, maar ook Merelbeke versierde scorekansen toen Verheyden een loepzuivere voorzet van Seynaeve hoog over de dwarsbalk mikte.
Ook de zeer ijverige Binst dwong doelman Beernaert tot een spectakelredding toen zijn lobschot vlak in de kruising viel. Demuynck dreigde net voor de rust nog met een grondscherend schot dat dreigend voorlangs schoof.

Ook na de pauze was de eerste kans voor de thuisploeg toen Demuynck keihard, maar net naast het doelhout uithaalde. Het was Van Buyten die aan de basis lag van de Merelbeekse gelijkmaker toen hij na een snelle actie foutief gevloerd werd door doelman Beernaert. Ook nu plaatse scheidsrechter Ermaild de bal op de stip en Falzone trapte Merelbeke langszij (1-1 ’64). Merelbeke moest dan nog zijn beste aanval van de avond op het veld tekenen. Via een mooie en snelle balwisseling werd Van laere de straat ingestuurd, waarna Binst de loepzuivere assist keihard  tegen de Waregemse netten knalde (1-2 ‘67min.) Met nog 20 minuten wedstrijd te gaan draaide de thuisploeg het gas helemaal open. Doelman Maes moest nog een ferme parade uit zijn ranke bast schudden toen hij een knal van Demuynck uit de kruising moest ranselen. Zulte Waregem versierde hierna nog enkele dreigende hoekschoppen en vrije trappen maar de Merelbeekse defensie gaf geen krimp en verdedigde met bravoure de verworven voorsprong. De Merelbeekse ontlading was dan ook navenant toen scheidsrechter Ermaild een einde blies aan de wedstrijd.

Vergelijkbare berichten