Doelman Maes zet derby tegen LRC Gent naar zijn hand. Binst en Van Laere bekronen een goede collectieve prestatie van KFC Merelbeke.

Dat de derby tegen onze buren van KRC Gent altijd de nodige geladenheid toebedeeld krijgt, hoeven we eigenlijk niet meer te vermelden. Het  Merelbeekse fanion had dan ook geen bijkomende motivatie nodig om het op te nemen tegen de Gentse ratjes en zo hun goede vorm van de voorbije weken te bevestigen met een welverdiende driepunter. Een mooier verjaardagscadeau konden ze uw verslaggever ook niet geven, want wie zou het niet leuk vinden om zijn favoriete voetbalteam op zijn verjaardag te zien winnen?

De wedstrijd begon met een ruime verkenningsronde van beide elftallen, waarbij ze elkaars defensieve regio’s aftastten, zonder dat het evenwel echt gevaarlijk werd. Toch was het Merelbeke die een eerste kans versierde toen Binst zich in de zestien meter kon vrij draaien en afdrukte, maar doelman Londot voorkwam de vroege voorsprong. Op het kwartier was het de beurt aan balvirtuoos Falzone die naar binnen kneep en uitpakte met een knap afstandsschot dat richting kruising draaide, maar de redding van Londot, die het leer via zijn vingertoppen en de dwarslat uit doel ranselde, was al even knap.

El Hamdaoui kon dan gevaarlijk infiltreren in de zestien, maar de afwerking waaide hoog over. RC Gent creëerde een eerste gevaarlijk fase toen Hebbelinck uitpakte met een dreigende voorzet, maar doelman Maes ontmijnde het gevaar met een autoritaire tussenkomst. Merelbeke voetbalde evenwel de gevaarlijkste fases bijeen. Falzone pakte terug uit met een splijtende actie, waarna hij een fantastische krul afleverde die jammer genoeg op de kruising beukte en hem zo zijn inmiddels over verdiende “moment de gloire” afnam.

Er werd gerust met de brilscore. De bezoekers dreigden eerst via een hoekschop, waarna Yagan de rebound op de slof nam, maar het grondscherend schot zoefde naast de Merelbeekse kooi. Merelbeke reageerde gepast en de hard werkende Verheyden telde de bezoekende defensie uit met een splijtende assist richting Binst, die uitpakte met een prachtig lobschot dat over Londot in doel zeilde. De 1-0 voorsprong was een feit (‘52min.). De tegenstanders waren duidelijk geprikkeld, maar het was Van Laere die voor een volgende 100% kans tekende, toen hij na een mooie actie van Verheyden en een assist van Binst, voorlangs besloot. 

De ratjes gooiden nu alles in de strijd en het werd heel warm toen Gent de doorbraak forceerde en Vankerckhoven alleen op de Merelbeeekse doel kon afstevenen, maar doelman Maes doorzag het gevaar en pakte wederom uit met één van zijn fenomenale reddingen, die hem later de titel van “man van de match” zouden opleveren. Van Laere speelde ook een knappe partij en pakte eerst uit met een hard afstandsschot dat net naast de kruising draaide, maar even later plaatste hij toch de kroon op het werk toen hij een splijtende assist van De Mey knap naast doelman Londot tegen de netten borstelde (2-0 ‘87min.) Wedstrijd gespeeld hoor ik u dan al denken, maar Merelbeke had dan even een decompressiemoment en trainer Jannes Tant gooide nu al zijn aanvallend geweld in de strijd. Dit rendeerde toen de immer gevaarlijke Hebbelinck zichzelf in zijn gekende stijl door de Merelbeekse defensie loodste en de aansluitingstreffer naast een kansloze Maes in doel trapte (2-1 ‘90min.) Scheidsrechter De Clerck liet nog ruim overspelen omdat een botsing tussen doelman Maes en Enow heel wat verzorgingstijd gekost had, maar ondanks veel inzet konden de racingers de nederlaag niet meer vermijden. Met een goed rapport van 7 punten op 9 uit de laatste drie wedstrijden, werkt KFC Merelbeke naarstig verder aan het herstel.

Vergelijkbare berichten