Doelman Van Hende redt de meubelen te Hamme

Het goede nieuws is dat KFC Merelbeke op rode lantaarn Vigor Wuitens Hamme een puntendeling uit de brand kon slepen en zo in extremis in minuut 93 voorkwam dat de vierpuntenkloof op deze degradatieconcurrent grotendeels toe gereden werd. Supporters die dachten dat de diepste inzinking van KFCMerelbeke al achter de rug lag, beseften al vlug dat het nóg minder goed kon gaan, want het voetbal dat het KFCM fanion vooral tijdens de eerste helft op de mat legde, deed echt pijn aan de ogen. Gelukkig was er nog Doelman Thomas Van Hende, die wel op niveau stond te keepen, en met enkele fenomenale reddingen een zeer groot aandeel had in de puntendeling op Hamme.

Het was nochtans spits Thomas Zwart die een eerste kans liet optekenen, toen hij op aangeven van Bultheel de doorbraak kon forceren, maar de afwerking was van minder allooi en ging naast het doelkader. Al vlug was duidelijk dat Hamme heel wat agressiever aan de wedstrijd startte en Merelbeke had moeite met het vroege en degelijke storingswerk van de volledige thuisploeg. Het duurde dan ook niet lang eer Hamme via een voorzet van Smet een eerste doelkans forceerde, maar doelman Van Hende tekende voor een eerste super redding toen hij een gemaakt doelpunt van Triest voorkwam.

Merelbeke geraakte maar niet op dreef en had ontzettend veel moeite om nog maar de bal in de ploeg te houden. Smet forceerde een tweede doorbraak op de rechter flank en mocht vrij voorzetten naar Vergeylen, die de 1-0 voorsprong op een dienblad kreeg gepresenteerd (’12). Merelbeke geraakte maar niet in de zone van de waarheid en Van Der Wilt pakte dan maar uit met een kruisraket die rakelings naast de kruising zoefde. Dit was het beste dat we tijdens de eerste periode van Merelbeke te zien kregen, want wat volgde was eenrichtingsverkeer van de thuisploeg. Ware het niet dat doelman Van Hende op pogingen van Mingiedi en De Man nog twee maal een fenomenale redding in huis had, dan had de wedstrijd bij de rust al gespeeld kunnen zijn. Een eerste helft om vlug te vergeten dus. Merelbeke begon met volle moed aan de tweede periode en nu begon het warempel wat beter te draaien. De Weirdt forceerde de doorbraak op rechts en zette gevaarlijk voor, maar Zwart werd door zijn bewaker onderuit getrokken en lijnrechter Van Vaerenbergh plaatste het leer terecht op de stip. Het was Van Den Winckel die de penalty voorbij Van Den Wildenberg tegen de Hamse netten prikte (1-1 ’53). Merelbeke kreeg nu terug wat meer vertrouwen in een goede afloop, maar dit kreeg al vlug een ferme knauw toen Verheyden te heftig reageerde op een fluitsignaal van scheidsrechter Lucas en met een tweede geel karton vervroegd de douches mocht opzoeken.

Nog ruim een half uur moest Merelbeke het zien uit te zingen met 10 man en het had al geen overschot…Met man en macht en aanvankelijk met succes kon Merelbeke de thuisploeg van het eigen doel weg houden, maar toen Vergeylen een kunstig en perfect geschilderde voorzet aan de tweede paal kon binnen knikken, dacht de thuisploeg zijn fel bestreden driepunter vast te hebben (2-1 ’85). Coach Verstraeten begon aan de applausvervangingen, maar dit zou hem zuur opbreken, want scheidsrechter Thomas telde het spelletje tijdrekken rechtmatig bij. Ruim in blessuretijd forceerde Merelbeke via hoekschop toch nog één allerlaatste kans en het was Lievens die de onverhoopte gelijkmaker in de Hamse mand prikte (2-2 ’93). Bij de thuisploeg greep men zich, vol ongeloof, naar het hoofd. Merelbeke slaakte een zucht van verlichting bij dit “gewonnen” punt en dit zou wel eens van zeer groot belang kunnen zijn bij de uiteindelijke afrekening. Volgende week staat Merelbeke alweer voor een zware opdracht, wat dan krijgt het met Westhoek een goed op dreef zijnde tegenstander op bezoek, die de laatste vijf wedstrijden een foutloos parcours neer zette… Maar positief als we zijn, blijven we geloven in het kunnen en de inzet van ons aller fanion…

Vergelijkbare berichten