Eerste puntenverlies voor KFC Merelbeke

KFC Merelbeke is er niet in geslaagd om iets te gaan rapen in het Daknamstadion van Lokeren – Temse. De Lokeraars hadden nochtans in de pers verklaard dat de Merelbekenaars als favoriet aan deze absolute topper van de speeldag zouden beginnen, maar al vlug was duidelijk dat de thuisploeg, gesteund door hun talrijke twaalfde man, een moeilijk te nemen klip zou worden. Merelbeke kon de tijdens eerste helft nog gelijke tred houden, maar vooral na de pauze waren enkele vermijdbare defensieve fouten er te veel aan en werden deze meteen cash afgerekend door de thuisploeg.

Al bij aanvang van de wedstrijd moest doelman Maes alles uit de kast halen om Vermeiren van de openingstreffer te houden (‘3min.). Merelbeke kon aanvankelijk weinig klaar maken en er was al ruim twintig minuten spel voorbij toen Van Laere de plaatselijke doelman een eerste maal kon bedreigen. Ook een schot van Ringoet werd door Merckx eerst nog onschadelijk gemaakt, maar Lokeren kwam dicht bij de opener toen Maes zich terug moest onderscheiden op een gevaarlijk poging van De Man. Er werd gerust met de brilscore.

Lokeren ontwikkelde na de rust steriele druk op de helft van Merelbeke, maar aanvankelijk zonder latent gevaar. Van Laere mengde zich na hoekschop in een scrimmage voor het Lokerse doel, maar kwam niet tot een schot. Lokeren ontwikkelde nu meer druk naar voor en dwong zo hun bezoekers in de fout. Een bal werd slecht ontzet en belandde zo voor de voeten van Vermeiren, die Maes met een soort lobschot te grazen nam. 1-0 (‘63min.). Merelbeke stond op achtervolgen. 

Toch kon een drietal minuten later de gelijkmaker op het bord gestaan hebben, ware het niet dat doelman Merckx een fantastische parade in huis had, toen hij een kruisraket van Ayron Verkindere uit zijn doelvlak ranselde. Merelbeke forceerde de hoekschop, maar Lokeren veroverde de bal en counterde pijlsnel richting Maes, die een tweede treffer van aanvaller Vermeiren niet kon vermijden (2-0 ‘68min.) Merelbeke probeerde nog het tij te doen keren, maar met de moed der wanhoop en weliswaar veel goede wil, kon het de thuisploeg niet meer in verlegenheid brengen. Toen Janssen een volgende rake counter besloot met de 3-0 (‘73min.) was de wedstrijd volledig gespeeld. Merelbeke leed zijn eerste puntenverlies bij een sterke tegenstander en waarschijnlijk titelkandidaat, maar moet nu vooral zijn eigen sterke start aan de competitie onthouden.

Vergelijkbare berichten