Eerste verlies voor KFC Merelbeke tegen Sparta Petegem (2-0)

Op de dag dat Remco Evenepoel Belgische wielergeschiedenis zou schrijven in de Vuelta, moest Merelbeke het veld in om regerend kampioen Sparta Petegem te gaan bekampen.
Dat dit geen ontspannende zondagnamiddagwandeling zou worden, stond in de sterren geschreven, maar toch hadden onze keurtroepen heel wat vertrouwen getankt na de goede prestatie van vorige zondag tegen Sporting Lokeren Temse. Maar de ene wedstrijd is de andere niet en Merelbeke botste op een zeer ervaren en stug Petegem waartegen het maar niet lukte om enige greep op de wedstrijd te krijgen. Ook dat beetje broodnodige geluk dat men dan in zo’n wedstrijden nodig heeft, hadden we niet echt aan onze zijde…

Petegem was het eerst dreigend toen Luckx via een één-twee net voorlangs besloot (‘9 min.) Beide ploegen speelden in een goede organisatie, schuwden het risico en hielden elkaar ruimschoots in evenwicht met telkens veel volk achter de bal.

 Het duurde dan ook een half uur eer Merelbeke kon doordringen tot in het Petegemse strafschopgebied en zo aan een eerste echte doelkans toe kwam. Binst draaide zich vrij in de kleine rechthoek, maar zijn gekraakt schot was te zwak en dwarrelde naast de Petegemse kooi. Ook de volgende mogelijkheid was voor Merelbeke. Verheyden leverde de assist af voor Binst, die in de draai onmiddellijk uithaalde, maar het grondscherend schot ging net naast de rechter doelpaal. Petegem had dan dame Fortuna aan zijn zijde toen de zeer bedrijvige Binst in de Merelbeekse strafschopzone een voorzet tegen de hand aangeschoten kreeg. Scheidsrechter Windels was onverbiddelijk en plaatste de bal op de stip. Zo incasseerde Merelbeke op een zeer slecht moment en net voor de rust de 1-0 achterstand.
Na de pauze kon Petegem door de voorsprong zijn geliefde spelletje spelen, waarbij het vooral de wedstrijd controleerde en prikte als het kon. Het was Rienes Vanborm die een eerste kans voor de thuisploeg over de dwarsbalk knikte, maar ook Merelbeke liet zich niet onbetuigd want een banaanschot van Van Buyten krulde eveneens net over de dwarsligger. 

Petegem was evenwel genadelozer in het Merelbeekse strafschopgebied, want toen de bal er maar niet wegraakte uit de gevarenzone was het Rienes Vanborm die een voorzet in de kruising knikte en zo had de thuisploeg zijn al iets meer geruststellende 2-0 voorsprong beet (‘62min.). Merelbeke begon evenwel vol goede moed aan de achtervolging en deze had ook resultaat kunnen hebben, ware het niet dat Scheidsrechter Windels een penaltyfout weigerde te fluiten toen Verheyden in de Petegemse zestien overduidelijk gehaakt werd. Maar bij ons geen VAR om een scheidsrechterlijke clear and obvious error vast te stellen…dus bleef het 2-0. Kort voor het einde van de wedstrijd stak Petegem wederom zijn neus aan het venster toen doelman Maes een halve mirakelredding uit de handschoenen schudde om een tweede doelpunt van Anton Vanborm te voorkomen. Meer dan een aansluitingstreffer zat er voor Merelbeke niet meer in, maar ook deze lukte niet toen Binst een leuke voorzet van Falzone net naast de kruising knikte.

Vergelijkbare berichten