Geen verhaal tegen competitieleider KVK Ninove (0-3)

KFC Merelbeke is er niet in geslaagd om competitieleider en periodekampioen KVK Ninove punten afhandig te maken op Moerkensheide. Daarvoor was het, vooral op het middenveld, niet krachtdadig en inventief genoeg en enkele vermijdbare fouten in de Merelbeekse defensie werden door de doeltreffende bezoekers meteen cash afgerekend. Merelbeke moest dan ook zijn meerdere erkennen in de bezoekers die op alle vlakken beter acteerden. De 0-3 nederlaag was dan ook een logisch gevolg.

Het was bezoeker Deryck die al in de eerste minuut van de wedstrijd een dot van een kans over het Merelbeekse doel lobte, maar lang moesten de Ninoofse Kloppers niet wachten op de voorsprong, want even later knikte topscorer Romero een voorzet van diezelfde Deryck tegen de Merelbeekse touwen (‘2min. 0-1). De wedstrijd was nog niet goed begonnen of Merelbeke kon al op achtervolging.

Toch kon de stand even later even goed wederom in evenwicht geweest zijn, want Verkindere pakte uit met een fantastische “De Bruyne” pass in de rug van de bezoekende defensie en zette zo Van Laere alleen op weg naar het Ninoofse sluitstuk. Doelman Van Den Noortgaete had het gevaar evenwel goed ingeschat en voorkwam de gelijkmaker. Merelbeke kon daarna niks meer klaar maken en het was Ninove dat gevaarlijk prikte. Eerst kwam Merelbeke nog goed weg toen Romero een rebound met een afzwaaier naast de kooi mikte, maar even later was het wel prijs. Bij slect uitverdedigen kwam de bal terug bij de Ninovieters terecht en Romero mocht op aangeven van Bael zijn tweede van de namiddag binnen knikken (0-2 ’38 min). Nog voor de rust stond eindstand al op het scorebord, want De Wannemaecker knikte de 0-3 onhoudbaar voorbij Maes.

Ook na de rust was er nooit uitzicht op enig beterschap bij Merelbeke. De inbreng van youngster Hilal Amine bracht wel meer Merelbeekse druk naar voor, maar zonder echt de bezoekers in moeilijkheden te brengen. Het gevaar situeerde zich vooral langs de overzijde.  Maes voorkwam de pijnlijke cijfers toen hij een knal van Romero in hoekschop devieerde en even later was diezelfde Romero dicht bij zijn hattrick toen hij een voorzet van zijn maatje Deryck naast doel knalde.
Sasah Oduro zorgde dan voor Merelbeeks animo, toen hij de doorbraak bij de Noinofse afweer forceerde, maar zowel Amine Hilal als Bultheel (inde herneming) werkte te zwak af om de eerredder te rechtvaardigen (‘75min.) De zege van de periodekampioenen kwam niet meer in gevaar en Merelbeke moest zich ootmoedig neer leggen bij de suprematie van de bezoekers.

Vergelijkbare berichten