Gemengde gevoelens na puntendeling op Temse

Temse zal voor altijd het team blijven waartegen KFC Merelbeke debuteerde in de tweede amateurreeks en meteen ook een verdiende driepunter op zak  stak,  maar dit is alleen maar voer voor de clubgeschiedenis. Met 5 punten op negen was de start in tweede amateur ook veelbelovend en deed dit sommigen al dromen van een plaats in de linker kolom van de rangschikking, maar intussen weten we wel beter en moeten we ons tevreden stellen met een rol in de degradatiezone en telt ieder puntje dat kan gesprokkeld worden. Zo ook zaterdagavond bij de terugwedstrijd op het veld van KSV Temse.

Met het 0-0 gelijkspel en vier punten op zes komt Merelbeke als winnaar uit de dubbele confrontatie, maar in de rangschikking blijft de vijf punten achterstand op Temse intact.Merelbeke had inderdaad de mogelijkheden om een deel van de achterstand op KSV Temse weg te vegen, maar het ontbrak ook nu aan het nodige geluk op cruciale momenten. Duidelijk was dat beide teams vooral niet wouden verliezen en zo werden door beiden ruime veiligheidsmarges ingebouwd. Er was al dik tien minuten wedstrijd verlopen toen Merelbeke aan een eerste kans toe kwam.

De gebroeders Elaut deden het voorbereidend werk, maar Zwart knikte het leer over de dwarsbalk. Even later was het voor de Merelbeekse aanhang toch even opschrikken toen doelman Segers bij het uit voetballen, de bal zo maar in de voeten van aanvaller Al Balahi speelde, maar gelukkig was zijn reactie al even daadkrachtig en met een goede tussenkomst haalde hij zelf de ijzers uit het vuur. Merelbeke toonde de meeste inzet en veroverde zo beetje bij beetje het overwicht. Zwart rondde een scherpe counter af met een schot dat hoog over en naast zeilde. Toen pas kon Temse via de rechter flank voor een eerste echte dreiging zorgen, maar Ernest Nfor knalde in de vlucht naast de kooi van Segers. Een onrechtstreekse vrijschop was de volgende mogelijkheid voor Merelbeke. Van Den Winckel lanceerde van op een metertje of dertig één van zijn kruisraketten, maar doelman Espeso stond goed in de baan van het schot en ontmijnde vrij makkelijk het gevaar. Toch zou Merelbeke nog voor de rust voor een loepzuivere doelkans zorgen, toen Zwart een scherpe Merebeekse counter afrondde met een stifter voorbij doelman Espeso, maar de bal rolde tergend traag tegen het doelhout. Ook na de rust bleef Merelbeke op zoek gaan naar eventuele winst en het was De Bruycker die zijn eigen infiltratie afrondde met een schot hoog over de dwarsbalk. Toen bokste Merelbeke de mooiste aanval in mekaar.

Zwart besloot met een grondscherend schot dat voorbij de kooi van Espeso suisde, maar De Bruycker pakte de steek op en schilderde het leer terug op de knikker van Lievens, maar ook nu stond Dame Fortuna niet aan de Merelbeekse zijde, want de gerichte kopbal spatte uiteen op de kruising. Ook doelman Segers moest nog ferm aan de bak toen hij eerst een schot van Ngoma onschadelijk moest maken en even later een knappe fotografenparade in huis had, na een hard afstandsschot van Ernest Nfor. Meer en meer leek het er op dat beide teams zich verzoenden met de puntendeling, maar Merelbeke zou tegen affluiten aan nog voor één laatste offensief zorgen toen Seynaeve een allerlaatste countermogelijkheid in één tijd – (en te onstuimig?) – een metertje over de dwarsbalk knalde. Scheidsrechter De Keyzer rekende bijna geen blessuretijd en floot kordaat een einde aan de wedstrijd.
Eén punt gewonnen of twee verloren? De toekomst zal uitsluitsel moeten geven, maar gemengde gevoelens, dat wel!

Vergelijkbare berichten