Geslaagde competitiestart tegen Westhoek

KFC Merelbeke heeft zijn start van de competitie in tweede afdeling Voetbal Vlaanderen niet gemist want het won thuis met 2-1 van de bezoekers uit het West-Vlaamse Westhoek. Het werd wel geen zonnige zondagse wandeling, want de bezoekers beten toch wel stevig van zich af, maar uiteindelijk trok een gereduceerd Merelbeke het laken volledig naar zich toe.

Al meteen na de aftrap sollliciteerde Merelbeke naar een vroege voorsprong toen Straetman op links doorbrak, maar bezoeker Deygere kon het leer net voor de neus van de mee opgerukte Van Laere in hoekschop trappen. Op het kwartier was het Van Der Wilt die de bal in de vlucht in het zijnet trapte na een vrijschop van specialist Straetman. Ook toen de bezoekende doelman Colley zich mispakte na een hoekschop van Straetman zag De Rock een bijna zeker doelpunt aan zijn neus voorbij glippen door een wanhoopspoging van de westhoekse defensie.

Westhoek had dan nog geen enkele  kans -die naam waardig- kunnen op de grasmat leggen. Bezoeker De Wilde pakte dan maar uit met een pegel van net buiten de grote rechthoek. De bal maakte een vreemde zwieper en een compleet verraste doelman Maes kon het leer niet van onder de dwarsligger wegwerken (0-1 ’25min.) Tegen de gang van het spel in stond Merelbeke op achtervolgen. Het duurde evenwel niet zo heel lang eer Merelbeke zijn meer dan verdiende gelijkmaker beet had. De Ruyver plaatste zijn knikker tegen een hoekschop van Straetman en de gelijkmaker was een feit. (1-1 ‘ 30min.) Even later moest Maes wederom alles uit de kast halen om een knal van dichtbij van Robays te ontzetten in hoekschop. De mooiste aanval van Merelbeke kwam er kort voor de rust. Lievens stuurde Straetman knap in de diepte, maar Van Laere kon de op zijn hoofd geschilderde voorzet niet tussen de palen mikken

Meteen na de rust kost een terugspeelbal van Verkindere bijna de achterstand toen een aan de achterlijn achter gebleven bezoeker zo maar opdook in de rug van doelman Maes en we er met de spreekwoordelijke schrik van af kwamen. In een volgende duel pakte Ringoet zijn tweede geel karton en werd hij door scheidsrechter Lonnoy vervroegd naar de Merelbeekse douches gestuurd. Het gereduceerde Merelbeke liet zich evenwel niet krenken en bleef Westhoek bedreigen. Straetman was eerst nog ontevreden toen hij een vrije trap een half metertje over de dwarsligger krulde, maar een tweede vrijschop mikte hij kunstig op de knikker van Van Laere, die de 2-1 voorsprong in doel devieerde. Westhoek nam dan grotere risico’s en stuurde veel volk naar voor. Er lag nu een zee van ruimte in de rug van Westhoek, maar een intussen moe gestreden Merelbeke kon niet meer profiteren.  Scheidsrechter Lonnoy floot het verlossende fluitsignaal en zo was de eerste overwinning van het seizoen een feit. Straetman en bezoeker Robays pakten nog een laat rood karton na een schermutseling tijdens het eindsignaal van de wedstrijd.

Vergelijkbare berichten