Gevleide winst voor Lokeren Temse (1-0)

KFC Merelbeke speelde voor het eerst in zijn geschiedenis een officiële competitiewedstrijd in het alom gekende Daknamstadion van Lokeren-Temse. Met 2500 supporters werd het stadion tot de huidig toegestane maximum capaciteit gevuld en de sfeer was dan ook indrukwekkend voor spelers, bestuur en de talrijk meegereisde KFCM supporters. Bij de start van de wedstrijd leek ons Merelbeekse elftal even onder de indruk van de omstandigheden, maar dit maakte al vlug plaats voor een vertrouwenwekkende en goede ouderwetse pot voetbal.

Merelbeke tekende in de zesde minuut van de wedstrijd voor de eerste mogelijkheid toen Mjahed de achterlijn haalde, maar Van Laere kon de voet niet ten volle achter het leer krijgen, met een afschamper tot gevolg. Lokeren drong aan, maar aanvankelijk zonder latent gevaar. Lievens was attent op een dreigende voorzet van Tjendo De Cuyper en even later pakte Omar Yassin uit met een afstandsschot dat een metertje naast de kooi van Maes zeilde, maar dreigender dan dit werd het niet. Merelbeke tekende zelf voor de eerste grote kans van de wedstrijd. Lievens speelde Michiels aan op rechts en via een knappe actie bracht hij Lagrou in stelling die van dichtbij staalhard afdrukte, maar het leer beukte jammer genoeg op de doelstaak.

Ook na de pauze liet Merelbeke zich van zijn beste kant zien. De hard werkende Van Der Wilt infiltreerde in de gevarenzone, maar zijn grondscherend schot ging een metertje of twee naast. Eerst trapte Luycks voor Lokeren nog een gevaarlijke voorzet naar het firmament maar bij de volgende fase was het wel prijs. Een Lokerse voorzet vertrok te gemakkelijk van op links en de volledig vrij staande Omar Yassin trapte het leer in één tijd onhoudbaar voorbij de kansloze Maes (1-0 ’57). Merelbeke ging gretig op zoek naar de gelijkmaker en drukte Lokeren op eigen helft. Een aantal knappe combinaties aan de zestien volgden de revue, maar men kon er de thuisploeg niet echt mee in verlegenheid brengen. Het ontbrak Merelbeke duidelijk aan daadkracht in de zone van de waarheid. Langs de overzijde moest ook doelman Maes zichzelf nog een tweetal keer onderscheiden, want Lokeren lag op de loer en counterde scherp. De thuisploeg deed ontzettend zijn best om het tempo uit de wedstrijd te halen en ondanks het feit dat scheidsrechter Lefever hierdoor ruim zes minuten liet overspelen, kon Merelbeke geen vuist meer maken en moest het de winst laten aan de thuisploeg. Met een 1-0 eindstand trok Lokeren Temse de volle buit naar zich toe, maar op basis van de volledige wedstrijd verdiende een fel van zich afbijtend Merelbeke minstens een gelijkspel.

raadpleeg hier het wedstrijdblad

Video opkomst en fases

Vergelijkbare berichten