Glansprestatie van Niels Verheyden loodst KFC Merelbeke naar de overwinning tegen KSCT Menen (3-0)

Hoog bezoek op sportpark Moerkensheide, want niemand minder dan de heer Filip Thienpont, Burgemeester van de gemeente Merelbeke, kwam er de wedstrijd op gang trappen tussen KFC Merelbeke en het West-Vlaamse  SCT Menen. De bezoekers uit Menen kamperen voor het ogenblik op een degradatieplaats in de rangschikking, maar ondanks deze precaire positie beten ze onlangs sterk van zich af tegen competitieleider Lokeren, dat pas diep in blessuretijd de winst liet optekenen. Met de zeer zwakke prestatie van KFC Merelbeke tegen KSK Ronse in het achterhoofd, was het dus afwachten of ons aller KFCM de gepaste reactie in huis zou hebben, en het verschil zou kunnen maken tegen een gewond elftal, dat sowieso zijn huid duur zou verkopen.

We kunnen al meteen melden dat  de sterkhouders van KFC Merelbeke een meer dan gepaste reactie in huis hadden en een puike prestatie neerzetten. Nieuwkomer Niels Verheyden toonde waarom KFC Merebeke hem tijdens de wintermercato maar al te graag terug inlijfde, want hij kroonde zichzelf al meteen bij zijn eerste echte optreden tot “man van de match”.

Het was Verheyden zelf die op snelheid de centrale verdediging van Menen te grazen nam, waardoor Sucaet de hakbijl boven haalde en hij met een rood karton vervroegd en terecht naar de douches werd gestuurd door scheidsrechter Bellon (‘12min.). Menen moest dus al vroeg met 10 man verder en dit zou hen later zuur opbreken toen Straetman de daaropvolgende vrijschop kunstig over de muur voor bij doelman Delmotte krulde (1-0 ‘13min.)
KSCT Menen was onder de indruk, maar kon een eerste maal dreigen via Amini die een meer dan behoorlijke kans besloot in handen van doelman Maes. Even later was Menen al weer aan de beurt toen Amini zich op rechts kon doorzetten en een loepzuivere assist afleverde aan Bochet, maar Rogiers was goed gevolgd en keerde het schot op de doellijn (‘31min.) Drie maal is scheepsrecht moet ze bij Menen gedacht hebben en wederom leverde Amini een droom asssit af aan de vrij staande Bouchet, die de reuzenkans hard over de dwarsligger knalde (‘32min.) De KFCM defensie kwam met knikkende knieën weg, maar reageerde gepast. Toen kroonde Niels Verheyden zichzelf al tot man van de match wanneer hij de Menense defensie te grazen nam met een steel en voor zichzelf de baan vrij maakte voor de 2-0 voorsprong die hij zelf knap binnen knikte (‘35min.). Even later had Van Laere pech toen hij een hoekschop van Straetman tegen de staak devieerde. 

Maar kort voor de rust lag de eindstand eigenlijk als vast. Seynaeve ging op snelheid door op links en leverde de assist af aan Verheyden die aan de tweede paal keihard binnen knikte (3-0 ‘ 43min.).

Waar Menen voor de rust nog de bakens probeerde te verzetten boden ze na de pauze heel wat minder weerwerk. Merelbeke kon bijna naar hartenlust combineren en Verheyden besloot een dot van aan kans naast het doelkader. Menen probeerde nog te reageren, maar Amini werkte te zwak af in de handen van een klemvaste doelman Maes. Het bleek trouwens ook enorm te klikken tussen nieuwkomers Verheyden en Falzone, wat beide heren boksten op aangeven van een goed draaiend middenveld, een aantal leuke en splijtende acties in mekaar. De mooiste was toen Falzone op aangeven van Verheyden prachtig besloot met een halve retro, maar doelman Delmotte voorkwam de 4-0 met een puike redding. Falzone had ook geen meeval toen hij een vrijschop keihard op de dwarsligger krulde, maar hij leverde wel een sterk visitekaartje af. Feit is dat KFC Merelbeke heel wat aan aanvallende kracht gewonnen lijkt te hebben en dit kunnen we uiteraard alleen maar toejuichen. Volgende week volgt een echte test op het veld van KVV Zelzate, dat in de rangschikking de evenknie van KFC Merelbeke is….

Vergelijkbare berichten