Kansen niet afgemaakt tegen bleek acterend R Knokke FC (0-2)

Met een niet onaardige 9 op 15 puntenoogst uit de laatste vijf wedstrijden, waaronder een stuntoverwinning tegen Mandel United kon Merelbeke vol vertrouwen uitkijken naar de ontvangst van competitieleider Royal Knokke FC. Ter gelegenheid van deze topper was er een footlunch voorzien en er was dan ook veel volk komen opdagen naar sportpark Moerkensheide in De Pinte. De Merelbeekse aanhang zag hun team een zeer degelijke wedstrijd spelen tegen een bij momenten zeer afwezige competitieleider en ware het niet dat ex Club Brugge doelman Dhoest enkele zeer hete kastanjes voor zijn kompanen uit het vuur haalde, dan had er voor Merelbeke zelfs een regelrechte stuntzege in gezeten.
De aftrap werd gegeven door Dr. Spec. André Harth (midden) en Dr. Spec. Tom Lootens (rechts). Commercieel Manager Bernard Mortier (links) nam de honneurs waar…

Aanvankelijk nam Knokke wel het voortouw en het was Laref die voor Knokke net naast besloot, maar Merelbeke counterde gevat en doelman Dhoest moest een eerste maal goed tussenkomen nadat Kevin Elaut door Oduro de straat werd ingestuurd. Knokke dacht er een Zondagse gezondheidswandeling van de maken en dit kon niet op gejuich rekenen van coach Van Borm die, druk gesticulerend van uit de dugout, zijn team aanhoudend moest aanporren. Merelbeke nam stilaan het heft volledig in handen en maakte het de bezoekers knap lastig. Een fantastische crossbal van Kevin Elaut loodste Oduro door het ruggenmerg van de Knokse defensie, waarna hij oog in oog kwam te staan met doelman Dhoest, maar te onstuimig ging de afwerking net naast het doelhout. Alexander Seynaeve besloot eerst nog hoog over doel na een snelle counter op aangeven van De Smet, maar even later toonde doelman Dhoest zijn absolute klasse toen hij een kopbal van De Smet met een wereldparade uit de kruising viste. Knokke liep wel degelijk achter de feiten aan en van enig kwaliteitsverschil tussen de leider en de twaalfde gerangschikte was geen sprake. Kort voor de rust mocht Van Laere allen op Dhoest afstormen, maar oog in oog met het Knokse sluitstuk ging de ook nu de afwerking net naast.

Ook na de rust was Merelbeke eerst aan zet. Seynaeve dweilde zijn linker flank af en zette scherp voor naar de aanstormende Elaut die net een fractie te laat kwam om het inmiddels meer dan verdiende goaltje binnen te prikken. Knokke had tot dan nog niks wereldschokkends op de mat kunnen leggen, maar een eerste hapering in de KFCM defensie was voldoende om Merelbeke met heel veel bijval op achterstand te plaatsen. Na een regelrechte scrimmage viel het leer voor de voeten van invaller Declerck die zijn schampschot via de voet van Seynaeve in doel zag verdwijnen. Hoeveel geluk kan je hebben? Merelbeke bleef er in geloven en via een knap uitgevoerde één-twee met Van Laere kon Kevin Elaut dwars door de bezoekende defensie breken, maar ook nu pakte doelman Dhoest uit met een super redding en via de vingertoppen ging de bal in hoekschop. Merelbeke pakte nu uit met powerplay en een waar slotoffensief, maar liep op een counter van De Sutter die invaller Caenepeel alleen voor doel zette, maar thuisdoelman Segers liet zich niet verrassen. De batterijen van het Merelbeekse elftal begonnen nu stilaan op reserve te lopen en Knokke profiteerde van Merelbeeks balverlies op het middenveld. De Sutter loodste Vandewalle in de rug van de KFCM defensie, en Caenepeel mocht makkelijk de  0-2 eindstand op het bord zetten (‘0-2 ’90). Een meer dan gevleide zege voor een bleekjes acterende competitieleider.

Vergelijkbare berichten