Kerstwandeling 2019 wederom groot succes

Op zaterdag 21 december jongstleden ging de zevende KFC Merelbeke kerstwandeling door. Meer dan vierhonderd gemotiveerde wandelaars gingen van start langs een pittoresk parcours dat hen langs de mooiste plekjes van Munte, Schelderode en Merelbeke zou brengen.

foto-albums: via deze link

De deelnemers werden met comfortabele tourbussen naar de startplaats gebracht ter hoogte van restaurant De Zoete Zonde, gelegen aan de rand van Makkegem bos te Munte. Men kon er meteen genieten van het aperitief met een mooie variatie aan hapjes, die eigenhandig door onze eigenste TVJO Gert Calcoen waren klaar gemaakt. Koen, Jo en Sara zorgden voor het druiven- en gerstenat.
Volgende halte op het programma was Schelderode molen, die prachtig in het avondlicht stond te pronken, en die voor de gelegenheid open gesteld werd door de ons aller gekende en fiere molenaar Lorenzo De Buyserie. Eddy Casteleyn en zijn echtgenote schonken met de pollepel een beker hartverwarmende pompoensoep.

Eenmaal opgewarmd vervolgden de deelnemers hun weg naar Schelderode dorp, alwaar onze beloftencoach Joachim Van De Velde de wandelaars verwelkomde met een lekker glas wijn en eigenhandig gedraaide en kruidig gebakken gehaktballetjes. Intussen begon de regen met bakken uit de hemel te vallen, maar dit kon de pret niet bederven. De deelnemers zakten via de Scheldewegel af naar de uitgestrekte Scheldevallei. Om dan via het natuurgebied de Merelbeekse Scheldemeersen terecht te komen op één der mooiste plekjes van Merelbeke – gelegen aan de Sint-Elooiskapel. De organisatoren hadden hier met tenten gelukkig voor voldoende schuilmogelijkheden gezorgd, zodat de deelnemers onder bescherming konden genieten van hun hoofdgerecht – een zeer smaakvol broodje beenhesp – dat kundig geroosterd werd door slager Frederik en collega bbq specialist Chris.
Aan de bediening hadden Rita, Lieve, Mieke en Francine hun handen vol om de grote rij hongerige en kletsnat geregende wandelaars te bedienen. Kurt en Tommy konden amper volgen om de druk gesolliciteerde “blondjes en bruintjes” uit te schenken.

Eenmaal de batterijen terug opgeladen en terug wat opgedroogd werd de laatste queeste aangevat die hen via de Oude Pontweg terug naar het startpunt Atheneum aan de potaardeberg Merelbeke zou brengen. Hier kon het eventuele suikertekort aangevuld worden met één of meer artisanale pannenkoeken, warm aangeboden door Wim & Julien. Na nog wat napraten konden de deelnemers moe maar voldaan terug huiswaarts- nu reeds verlangend naar een volgende editie.

Met dank aan organisatoren Jean-Pierre Buyle, Gerrit De Raeve, Koen De Bruyne en Peter Van Damme en onze onmisbare Event sponsors, dakwerken Kurt Buyle, dranken Marc Pede en slagerij Bottelare. Ook bijzondere dank aan de vele medewerkers die we hier niet allen konden benoemen. Allen samen maakten zij van deze editie terug een overdonderend succes!

Vergelijkbare berichten