KFC Merelbeke boekt een glansprestatie en smeert co-leider Cerce Brugge eerste nederlaag van het seizoen aan (1-3)

KFC Merelbeke heeft Cercle Brugge zijn eerste nederlaag van het seizoen aangesmeerd. Het tot op heden ongeslagen Cercle had ook nog maar 3 doelpunten tegen de netten gekregen, maar het Merelbeekse fanion verdubbelde dit aantal tijdens een zeer sterke collectieve prestatie.

Merelbeke klom in de vijfde minuut al op voorsprong nadat Verheyden de Brugse rechter flank oprolde en een loepzuivere assist afleverde aan De Mey die de 0-1 keihard tegen de netten poeierde.  Cercle schakelde een tandje bij en zette veel druk op de bal. Een Brugse vrijschop viel via een been voor de voeten van De Block, die het leer knap met een grondscherend schot in het Merelbeekse doel trapte 1-1 ‘15min. Heel lang kon de thuisploeg evenwel niet teren op de gelijkmaker, want al vlug volgde een ronduit schitterende aanval van de Merelbekenaars. De aalvlugge Verheyden forceerde zijn zoveelste doorbraak op links en zette voor naar Falzone, die een overstapje pleegde en de bal liet lopen voor Van Den Winckel die keihard de 1-2 voorsprong in de kruising mikte (24min.) Even later kwam Merelbeke met knikkende kieën weg want er was een fenomenale redding van doelman Maes nodig om te verhinderen dat een keiharde kopbal van De Block voor de gelijkmaker zorgde. 

Merelbeke ging de rust in met de mooie voorsprong op zak. Dat Cercle tijdens de tweede helft alles op alles zou zetten om de achterstand ongedaan te maken was evident. Maar ondanks veel druk naar voor werden ze goed opgevangen door een foutloos acterende Merelbeekse defensie. Het werd nog mooier voor Merelbeke toen een snelle counter via Verkindere en Verheyden in de loop van De Mey werd gespeeld, die zijn tweede doelpunt van de avond onhoudbaar en overhoeks voorbij doelman Standaert poeierde. De 1-3 was een feit (‘75min.) Bij Cercle wisten ze niet wat hen overkwam, maar toch lieten ze niet na om via veel pressie op de bal het tij nog te doen keren. Echt gevaarlijk werd het echter niet meer, want de Merelbeekse defensie gaf geen krimp en bleef foutloos acteren. Het laatste fluitsignaal klonk als muziek in de oren en het Merelbeekse feestje kon beginnen.

Vergelijkbare berichten