KFC Merelbeke domineert tegen KVE Aalter maar slikt toch drie goals (3-5)

In de voorbereidingswedstrijd tegen KVE Aalter domineerde KFC Merelbeke van bij aanvang de wedstrijd. Het was gelegenheidsmiddenvelder Verkindere die al na 1 minuut spel de score opende met een strak schot voorbij Thuisdoelman De Volder. Aalter had de 1-1 aan de voet, maa rDe Cock trapte een loepzuivere assist van Janssens tegen de dwarsligger. Verkindere nam ook het tweede Merelbeekse doelpunt voor zijn rekening toen hij op aangeven van Van Laere de 0-2 in de kruising schilderde.  

Ook in de 0-3 had Verkindere een aandeel toen De Volder zijn harde knal noodgedwongen moest lossen, maar Van Laere was goed gevolgd en trapte het leer tegen de netten. Merelbeke loste dan eventjes de teugels en Aalter profiteerde via een snelle counter die De Cock uiteindelijk voorbij Deurbroeck plaatste (1-3 ’29min.) Merelbeke liet zich dan nogmaals op dezelfde onzorgvuldigheid betrappen. De Cock was vlugger aan de bal dan doelman Deurbroeck en zo had Aalter zelfs zijn aansluitingstreffer beet.

Lang liet een vierde doelpunt van Merelbeke evenwel niet op zich wachten. Falzone forceerde de doorbraak op links en zette strak voor naar Van Laere die tegenvoets binnen knikte (2-4 ’60min.) Het mooiste Merelbeekse doelpunt moest dan nog komen. Op aangeven van Verhelst dolde Falzone met de Aalterse defensie en zette strak voor naar Van Laere die knap zijn derde van de avond en de 3-5 eindstand voorbij De Volder trapte.

Merelbeke speelde een vrij behoorlijke wedstrijd, maar liet zichzelf toch betrappen op een aantal te vermijden fouten en onzorgvuldigheden die ook zeker in de competitie cash zullen afgerekend worden. Er zijn nog een aantal trainingen en voorbereidingswedstrijden om hier fors aan te werken…

 

Vergelijkbare berichten