KFC Merelbeke kan geen verschil maken tegen jonkies van KSK Ronse. Met het schaamrood op de wangen…

Van KSK Ronse is het al een tijdje geweten dat het de club niet echt voor de wind gaat. Daardoor heeft de club tijdens de wintermercato noodgedwongen heel wat spelers naar andere oorden zien vertrekken, waardoor het team nu nog hoofdzakelijk bestaat uit jeugdspelers –  beloften die tot het einde van het seizoen de honneurs van het A-team zullen waarnemen. Daardoor konden en mochten we er toch van uitgaan dat ons fanion de wedstrijd op KSK Ronse tot een goed einde zou brengen en de drie punten mee richting  Merelbeke zou nemen. Maar “het kan verkeren” zei Bredero, want de jonkies van Ronse verkochten hun vel duur en met een “over mijn lijk” mentaliteit legden ze het vuur aan de schenen van een onnoemelijk zwak KFC Merelbeke, dat op geen enkel moment ook maar enige aanspraak kon maken op de overwinning.  

Al na een kwartier wedstrijd zag KFCM de bui al hangen toen de kwikzilveren Amarildo een vrijschop richting doel trapte. Het leer krulde voorbij alles en iedereen en doelman Maes kon enkel en alleen toezien hoe de bal rechtstreeks in doel verdween (1-0). Geen man overboord natuurlijk, want een doelpunt kan altijd vallen, maar het vervolg en de reactie die de Merelbeekse sterkhouders in petto hadden was niet van dien aard om echt warm van te lopen. Amper een tweetal minuten later keek KFCM bijna tegen een 2-0 achterstand aan toen wederom Amarildo volledig vrijstaand een reuzenkans voorlangs knalde. “Een verwittigd man is er twee waard” maar niet voor Merelbeke dat krampachtig bleef acteren. Jawel, er was wel een moment hoop op betering toen Straetman op het half uur de 1-1 tegen de netten knalde op aangeven van De Rock en Rogiers even later een hoekschop van diezelfde Straetman in één tijd net naast de kooi van Ronse trapte, maar KFCM ging rusten met de gelijke stand.

Wie hoopte dat de rust voor KFCM soelaas zou brengen was er al vlug aan voor de moeite, want ook nu deed het latent gebrek aan ideeën en creativiteit pijn aan de ogen. Er was nog wel een zwak schot van De Rock en een lobschot van Straetman, maar beiden werden netjes met een mooie parade van de plaatselijke doelman Onehi in hoekschop verwerkt. Merelbeke leverde welgeteld één schamele snelle combinatie af die enige diepgang vertoonde, maar Straetman besloot midden doel in de handen van doelman Onehi.

Verder kon KFCM geen enkele aanspraak meer maken tegen intussen duidelijk moegestreden maar fier Ronse, dat met recht en rede een mooie puntendeling op zak stak.
Hopelijk volgt volgende week thuis tegen Menen een klinkende reactie van ons fanion…

Vergelijkbare berichten