KFC Merelbeke kan overwicht tegen Olsa Brakel niet verzilveren (0-0)

Tegenstander Olsa Brakel werd aanvankelijk aangekondigd als een moeilijk te nemen klip, maar wie de wedstrijd zag, weet dat er voor Merelbeke veel meer dan een puntendeling in zat. Olsa Brakel bleek helemaal niet de sterke tegenstander die verwacht werd op Moerkensheide want hun spelstijl verraadde een zeker ontzag voor KFC Merelbeke en leek er wel op gericht om resoluut voor een puntendeling te gaan. De zeer slechte staat van het speelveld was ook al geen bondgenoot voor het brengen van sprankelend voetbal en speelde beide teams duidelijk parten.  Merelbeke ging evenwel vol voor de winst, maar was (wederom) te onmondig in de zone van de waarheid. Het gewonnen puntje was dan ook een te magere beloning voor het geleverde spel.

Max De Ruyver zorgde voor het eerste gevaar via een scherp getrapte hoekschop. Een afstandsschot van De Rock noopte de bezoekende doelman Otte tot een redding in twee tijden. Olsa Brakel stak een eerste keer zijn neus aan het venster via een knappe assist van Cappelleman, maar Nelis knikte het leer tegenvoets net naast het doelhout. Dit zou toen reeds het enige grote wapenfeit van de bezoekers tijdens de eerste periode worden. Van Laere wroette zich op snelheid door de bezoekende defensie tot aan de achterlijn, maar de assist was niet scherp genoeg en De Rock kwam niet aan afdrukken toe. Rogiers trapte de rebound te zwak op doel om Otte in verlegenheid te brengen.

Ook na de pauze was de eerste kans voor Merelbeke dat uitpakte met een zeer splijtende en knappe combinatie. Kapitein Bultheel stuurde De Rock de straat in op rechts, maar de intussen mee opgerukte Seynaeve kwam centimeters te kort om de voorzet en reuzenkans voorbij Otte te trappen.

Brakel dreigde vooral via enkele stilstaande fases en een hoekschop die door Nelis voorlangs werd geknikt. Op aangeven van Verhelst  kon Van Laere op het bezoekende doel afstormen, maar een ingreep van de Brakelse defensie bracht hem uit evenwicht en uiteindelijk ten val. Een fout die een strafschop kon rechtvaardigen, maar scheidsrechter Lagaert wuifde alle protest weg.
Een te kort ingeschatte terugspeelbal van De Ruyver bracht doelman Maes in moeilijkheden, maar gelukkig bleef deze klaar kijkend genoeg om een zeer dreigende Ndefe van de bezoekende voorsprong te houden. Het laatste wapenfeit van Merelbeke kwam er via De Rock die een hoekschop van De Ruyver in de vlucht op de slof nam, maar het leer zeilde een metertje of twee over de dwarsligger.

Gele Kaarten Merelbeke:
’49 Verkindere
’67 Seynaeve
’75 Hilal Amine
vervangingen Merelbeke:
’71: in Gillis Verhelst – uit  Seynaeve
’86: in Lagrou Nathaniel – uit Rogiers
’90: in Rodrigues –, uit Hilal Amine
vervangingen Olsa Brakel:
’56: in Van Eerstvelde – uit Shala
’65: in D’Hondt – uit Capelleman.

Vergelijkbare berichten