KFC Merelbeke komt flink gehavend uit eerste oefenduel 0-4


Verdediger Matthias Lievens zal geen goede herinneringen over houden aan de wedstrijd tegen zijn ex team, want een neusbeenbreuk, weliswaar opgelopen tijdens een onschuldig duel, zorgde voor een serieuze domper tijdens het eerste oefenduel van het seizoen. Ook Emiel Mariën had dan al de strijd moeten staken nadat hij tijdens een botsing een hersenschudding op liep. En zo kwam KFC Merelbeke al meteen flink gehavend uit het eerste oefentreffen.

Merelbeke moest al meteen de wei in tegen een gereputeerde tegenstander, die bovendien al iets meer voorbereidingskilometers in de benen had. Aalst slaagde er aanvankelijk niet echt in om voor doelgevaar te zorgen tot Tresegnie een eerste kans ook meteen verzilverde (0-1 ’21). Veel goede wil en inzet bij Merelbeke, dat wel, maar echt dreigend werd het nooit.

Aalstenaar Tresegnie pakte eerst nog uit met een knap vluchtshot, dat hard op de kruising beukte, maar even later verdubbelde Coccherie de score toen hij een messcherpe combinatie van Aalst succesvol kon afronden (’32 0-2). De Merelbeekse kapitein Bultheel probeerde kort voor de rust nog met een schot op doel, maar dit was te zwak om doelman Figys in verlegenheid te brengen. Zoals het in voorbereidingswedstrijden de bedoeling is, brachten coaches De Schryver en Decraene voor de tweede helft een volledig hertekende selectie tussen de lijnen. Bij Aalst waren ze niet onder de indruk. Mbola forceerde de infiltratie op rechts en Cobos mocht makkelijk binnen tikken aan de tweede paal. (0-3 ’49) Kezer forceerde voor de aanklampende thuisploeg een hoekschop, maar het ingestudeerde nummertje dat er op volgde ging volledig de mist in. Eerst moest nieuwkomer Maes nog uitpakken met een fantastische parade toen Cobos een drietrapsraket lanceerde, maar even later was hij er toch aan voor de moeite toen Aalst de Merelbeekse afweer compleet uit verband tikte en Coccherie zijn tweede treffer mocht binnen prikken (’59 0-4).

Nogmaals voorkwam Maes de forfaitscore toen hij een doorgebroken De Neve van een gemaakt doelpunt hield.
De laatste minuten wedstrijd waren aan het weg tikken toen een zeer bedrijvige Van Laere knap de straat werd in gestuurd door nieuwkomer Hilal Amine, maar de Aalsterse doelman had de doorbraak doorzien en voorkwam zo de Merelbeekse eerredder.
Merelbeke had het (logischer wijze) niet onder de markt tegen een al merkelijk beter op dreef zijnd Aalst, maar ondanks het verlies waren een heel aantal lichtpunten in de Merelbeekse selectie op te merken.

Vergelijkbare berichten