KFC Merelbeke legt het vuur aan de schenen van titelfavoriet KSC Lokeren (2-2)
Van Buyten opent zijn Merelbeekse rekening met 2 knappe doelpunten…

Voor de eerste speeldag in tweede afdeling A kreeg KFC Merelbeke met KSC Lokeren-Temse meteen een zware tegenstander voor de kiezen geschoven, want het is geen geheim dat deze ex profclub zo vlug als mogelijk de terugkeer naar het profvoetbal wenst te realiseren. Omdat Merelbeke geen uitzonderlijke voorbereiding speelde, waren er ook wel enkele vraagtekens gerezen bij de weerbaarheid van ons elftal en de vraag was of Merelbeke wel voldoende weerstand zou kunnen bieden aan een tegenstander die zeker budgettair in een andere categorie speelt. Maar, zoals men in de volksmond zegt: “een wedstrijd moet altijd gespeeld worden”. Voor KSC Lokeren was het ook al meteen van ”moeten” , maar voor Merelbeke moest niets, maar kon alles en dit is toch wel qua ingesteldheid een ander verhaal. Ongeveer achthonderd toeschouwers werden getrakteerd op een best te pruimen pot voetbal waarbij Merelbeke het beste van zichzelf gaf en Lokeren hierbij echt bijna tot wanhoop dreef. Meer zelfs. Merelbeke had zelfs de kans om de volle buit binnen te halen en het heeft slechts een haarlengte gescheeld of Binst kopte KFCM naar een eerste delirium…

De eerste grote mogelijkheid was er wel eentje voor de bezoekers toen Casagolda een hoekschop richting doel knikte en Lievens ternauwernood de bal van de doellijn kon wegtrappen. 
Nieuwkomer Binst liet meteen een staaltje van zijn kunnen zien toen hij de steel pleegde in de Lokerse defensie en de bal inleverde bij Van Laere , die jammer genoeg half de controle miste, waardoor de doelkans teniet ging. 

Merelbeke ving de Lokerse aanvalslinies goed op, maar Casagolda forceerde toch de doorbraak op rechts en besloot met een grondscherend schot dat langs de Merelbeekse kooi en doelman Maes passeerde.Met een duidelijke fout veroverde Lokeren dan de bal bij een Merelbeekse aanval. Een tweede nog duidelijkere Lokerse duwfout volgde, maar Janssen mocht van scheidrechter Carrein onbegrijpelijk doorspelen en zo de 0-1  voorsprong buiten het bereik van Maes trappen (’30). Merelbeke was even aangedaan, maar zette meteen de achtervolging in. Binst zette zich op snelheid door en leverde een enig mooie en verrassende assist af aan Van Buyten die hard de gelijkmaker tegen de Lokerse netten joeg (‘36 1-1). Moerkensheide ontplofte… Nog voor de rust kon Merelbeke zelfs aanspraak maken op de voorsprong, toen eerst Van Laere een scherp lobschot net naast de kruising zag vallen en vervolgens was het Binst die zichzelf door de buitenspelval loodste en doelman Merckx tot een 100% redding dwong.

Na de rust was Merelbeke terug eerst aan zet. Verheyden forceerde op snelheid de doorbraak op rechts en zette scherp voor richting Binst, maar Van Moerzeke had de actie doorzien en ontmijnde de voorzet. Lokeren was dan dreigend via een hoekschop die Janssen net over de dwarsbalk knikte. Vervolgens was het wederom Binst die voor gevaar zorgde, maar Merckx kon de te zacht getrapte plaatsbal zonder veel moeite onschadelijk maken. 

 Toch zou even later sportpark Moerkensheide helemaal ontploffen voor een enig mooie actie van Van Buyten, die zichzelf handig voorbij zijn tegenstander draaide en daarna het leer vakkundig buiten bereik van Merckx in het Lokerse doel trapte (‘66min.). De 2-1 was een feit en de Merelbeekse aanhang ging in extase! Bij Lokeren zagen ze de bui al hangen en de gashendel ging nu volledig open. Merelbeke moest in de loopgraven om de gelijkmaker te vermijden en aanvankelijk lukte dit zeer goed. Maes moest eerst nog een poging van Ben Omar onschadelijk maken nadat hij op wandel hing door de KFCM defensie, maar daarna had de Merelbeekse doelman geen enkel verweer tegen Janssen die een loepzuivere assist staalhard tegen de touwen knikte (‘83min.) Lokeren zette nu alles op alles om de volle buit binnen te rijven, maar het was Merelbeke die vervolgens countermogelijkheden kreeg. Invaller Falzone forceerde hierbij de doorbraak op links en zette scherp en hard voor naar Binst, die slechts een haarlengte te kort kwam om het leer in doel te deviëren, maar deze kers op de taart mocht hij niet plukken. Het was dan ongeduldig wachten op het eindsignaal van scheidstrechter Carrein, die een vijftal minuten liet over spelen en zo kon het Merelbeekse fanion beginnen aan de uitbundige viering van het meer dan verdiende gelijkspel, dat bijna aanvoelde als een overwinning. In de Lokerse kleedkamer was het zeer stil …

Vergelijkbare berichten