KFC Merelbeke momentum niet pakken tijdens streekderby en moet (met inbreng van de wedstrijdleiding) een zware 4-1 nederlaag incasseren.

De derby wedstrijd tegen SC Dikkelvenne heeft altijd een soort van geladenheid omdat beide ploegen op bijna hetzelfde moment de opgang realiseerden van het provinciale naar het nationale niveau en er steeds heel wat elektriciteit in de lucht hangt als de dichtste buren het tegen elkaar dienen op te nemen. Zo ook verleden zaterdag. Beide teams verwierven ook reeds zekerheid over een verlengd verblijf in tweede afdeling dus kon het een wedstrijd worden met open visier, waarbij men het beste aanvallend voetbal kon boven halen.

De thuisploeg startte met een aantal leuke combinaties, maar het was Merelbeke die een eerste keer dicht bij de voorsprong kwam toen Straetman een vrijschop op de knikker van De Ruyver schilderde, maar doelman Steelant pakte uit met een fenomenale reactie en sloeg het leer uit zijn doelvlak. Dikkelvenne kwam hier zeer goed weg, maar dreigde een tweetal minuten later zelf via een afstandsschot van de plaatselijke topscorer Cardon, dat net over de dwarsbalk zeilde. 

Beide teams hielden dan mekaar een heel tijdje in evenwicht, maar toen De Man op aangeven van Pouillon door de buitenspelval kon glippen, plaatste hij het leer knap naast de uitkomende Maes in doel (1-0 ‘21min.) Merelbeke reageerde en vocht zichzelf dan beter in de wedstrijd. Straetman probeerde het eerst nog met een afstandsschot dat een metertje over doel ging, maar toen Verheyden zich kon doorzetten op rechts en de assist presenteerde aan diezelfde Straetman, was het wederom doelman Steelant die de gelijkmaker verhinderde. Merelbeke bleef aandringen en het was Verheyden die b-via een mooie combinatie de zestien van Dikkelvenne in dook en de gelijkmaker naast Steelant in doel plaatste, maar dit was zonder de lijnrechter gerekend die een (zeer twijfelachtig) buitenspel zag. Merelbeke was even van slag, maar Dikkelvenne counterde evenwel gezwind en toen Seynaeve de noodrem boven haalde na een doorbraak van Cardon, plaatste scheidsrechter Stove de bal terecht op de stip. Het was Cardon zelf die de lokale 2-0 voorsprong op de tabellen plaatste (‘40min.). Nog altijd geen kalf verdronken dacht men bij Merelbeke, maar toen De Man ( nu wel in duidelijke buitenspelpositie) toch de vrijgeleide kreeg van Scheidsrechter Stove en zijn lijnrechter, kon Maes de 3-0 voorsprong niet voorkomen

Ook bij het vierde doelpunt, kort na de rust, was er een dubieuze beslissing van de wedstrijdleiding nodig om de thuisploeg nu helemaal zekerheid over winst te schenken. Verkindere ging op de rand van de zestien in een schouderduel met Pouillon, die maar al te graag en gemakkelijk neer ging en ook nu plaatste Stove de bal op de stip. Cardon mocht de strafschop in geschenkverpakking uitpakken (4-0 ’47). Bij Merelbeke wist men toen reeds dat een (te zware) nederlaag niet meer te vermijden was, maar toch was er nog een opmerkelijke  gebeurtenis toen Falzone, met een knap grondscherend afstandsschot zijn eerste officieel Merelbeeks doelpunt liet optekenen (4-1 ‘48min.) Maes moest daarna, op pogingen van Cardon en Desmet,  nog uitpakken met tweetal supersaves om een nog zwaarder verdikt te vermijden. De Merelbeekse aanhang was er dan ook niet rouwig om dat scheidsrechter Stove de wedstrijd naar de geschiedenisboeken floot.

Vergelijkbare berichten