KFC Merelbeke niet opgewassen tegen sterk en snedig Francs-Borains (2-0)

Voor de tweede wedstrijd in het kader van de Croky Cup kreeg KFC Merelbeke met Francs Borains al meteen een zware tegenstander voor de kiezen geschoven, want bij de ploeg van voorzitter Jean-Louis Bouchez steken ze er niet onder stoelen of banken dat ze een prominente rol willen spelen in het kampioenschap van eerste nationale. Met het aantrekken van de ervaren ex pro league voetballer Teddy Chevalier zetten ze hun voornemens ook kracht bij. Dat het voor KFC Merelbeke dus geen makkelijke wedstrijd zou worden, stond in de sterren geschreven en zo draaide het ook uit.

KFC Merelbeke wist al meteen waar het aan toe was toen een eerste kans voor Francs Borains ook al meteen een doelpunt opleverde.

De Merelbeekse defensie bleek toen op de flank nog lekken te vertonen en zo mocht op rechts een veel te gemakkelijke voorzet vertrekken die Caufriez  ongenadig afstrafte met een doelpunt tegen een kansloze Maes. (1-0 ‘4min.) Merelbeke kreeg maar geen vat op een sneller en snediger acterend Francs Borains, dat steeds een fractie sneller op de bal was. Even later resulteerde dit al in een tweede thuistreffer toen Chaabi op snelheid in de rug van de KFCM defensie dook, en het leer koelbloedig voorbij Maes plaatste (2-0 ’15min.) Merelbeke toonde veel goede wil, dat wel, maar het slaagde er niet in om in de zone van de waarheid te komen. Toch was er kort voor de rust nog één Merelbeekse actie die een mooie kans opleverde. Verheyden kon op aangeven van Verkindere op rechts de diepte induiken en leverde de bal in bij de vrijstaande Sadou, maar die besloot te zwak in de handen van doelman Saussez

Trainer De Schryver besloot tijdens de rust om zijn manschappen wat te herschikken en zo kwam Merelbeke nu duidelijk beter voor de dag. Invaller Bernaerts toonde dat er met hem wel degelijk zal rekening dienen gehouden te worden, want met veel werkkracht en enkele spijtende acties hij speelde een zeer opvallende dijk van een wedstrijd. Ondanks het feit dat Merelbeke nu iets meer greep op het spel had, kon het ook nu geen grote doelkansen versieren. Het was Rogiers die nog aanspraak maakte op de aansluitingstreffer toen hij op aangeven van Van Laere in één tijd op doel besloot, maar het leer draaide over de plaatselijke dwarsligger. Francs Borains verdedigde nu gewoon zijn voorsprong en loerde op de counter. Chaabi besloot eerst nog hard over doel, maar ook Maes moest nog aan het werk toen hij met een mooie parade een knal van Durieux onschadelijk maakte. Merelbeke kreeg verder geen kans meer en zo eindigde hier het bekeravontuur 2022-2023.

Vergelijkbare berichten