KFC Merelbeke onmondig tegen de Spartanen (3-0)

Merelbeke liep op het veld van Sparta Petegem zijn vijfde nederlaag van het seizoen op en meer en meer wordt duidelijk dat ons fanion het zeer moeilijk heeft tegen ploegen uit de hogere regionen van de rangschikking. Ook tegen Petegem kwam Merelbeke moeilijk in zijn vertrouwde spel en moest het gans de wedstrijd de suprematie van de thuisploeg ondergaan. Niet dat Merelbeke van de mat werd gespeeld, verre van. Het combineerde bij momenten zelfs vrij vlot, maar kon het niet waar maken in de zone van de waarheid. Swennen, die zijn kansen wel aan 100% afwerkte, velde via een hattrick een zwaar verdikt voor zijn bezoekers.

Het was Merelbeke dat de debatten opende toen Oduro een voorzet van Rogiers net naast de kruising knikte. Petegem reageerde voor het eerst via Blancke die een voorzet van Vanborm op Maes knalde. Merelbeke forceerde een hoekschop, maar Petegem was bij de les en lanceerde via Vanborm en Berwouts een snelle counter uit het boekje, waarna Swennen de 1-0 voorsprong buiten het bereik van Maes trapte. Merelbeke was amper hersteld van de achterstand of ze kregen terug een volgende draai om de oren. Na een combinatie van Petegem en te zwak verdedigen voor het Merelbeekse doel mocht Swennen zijn tweede treffer binnen trappen naast een kansloze Maes.
Na de rust was Merelbeke eerst aan zet, maar thuisdoelman Vandesteene ranselde de mogelijke aansluitingstreffer van Straetman uit de winkelhaak. 

Berwouts viseerde langs de overzijde het doelhout en ook Merelbeke kwam wederom goed weg. Klaas De Rock kon de doorbraak forceren op rechts, maar ook zijn doelkans werd gekeerd door Vandesteene. Merelbeke stak via Seynaeve en Oduro een mooie aanval in mekaar, maar ook nu strandde de afwerking van De Rock in de plaatselijke defensie. Kort voor affluiten was het wederom Swennen die op snelheid de doorbraak forceerde en zijn hattrick rond maakte. Het was De Rock die na een knappe actie op links nog heel dicht bij de Merelbeekse eerredder kwam, maar zijn lobschot over doelman Vandesteende eindigde ook nu veelzeggend op het doelhout. Dat het voor Merelbeke echt niet meezat in deze wedstrijd was een gegeven, maar met meeval alleen wint men geen wedstrijden

Vergelijkbare berichten