KFC Merelbeke pakt een fel bevochten punt in Gullegem (1-1)

De huisstijl van Gullegem blijft ook dit seizoen onveranderd, want het was Merelbeke dat het initiatief kreeg opgedrongen in de aanvangsfase en voor de neutrale toeschouwer eigenlijk als thuisploeg fungeerde.
We weten uit ervaring dat Gullegem dan gretig op de counter loert en in de 3de min was het dan ook zelfs bijna raak, maar gelukkig mikte Boguhé zijn kopbal over de lat.
De beste kansen in de aanvangsfase waren echter voor Merelbeke, via een bedrijvige Verheyden die na een goede flankactie op links centraal Nico Binst net niet kon bereiken, waarna hij even later zelf mooi naar binnen kneep, maar zijn schot net naast de kruising mikte.

Pech dan voor Van Buyten: na een stevige tackle werd hij tegen de boarding gekatapulteerd, met waarschijnlijk een gebroken teen als gevolg. Kort daarna werd hij noodgedwongen vervangen door Amine Hilal. Op het half uur was het dan de beurt aan Verkindere, die na een lange infiltratie De Mey bediende, maar deze gleed op het moment van het schot echter licht weg en weg was een wenkende kans.

Gelukkig was het even later wél raak na een splijtende actie van Van Laere op rechts, die hard en scherp voorzette, waarna een goed gevolgde Binst het leer aan de 2de paal kwik en alert binnengleed. De verdiende 0-1 ruststand was een feit. Na de pauze startte Gullegem alvast een stuk snediger en werd Merelbeke, zeker in het eerste kwartier, op eigen helft teruggedrongen. Dat resulteerde in een fout net buiten de 16 voor Gullegem. Dhondt trapte de vrije trap met een heerlijke krul richting winkelhaak binnen. Maes had geen verhaal tegen deze perfectie en de bordjes hingen weer gelijk.(1-1 ‘56in.)

Lang was Merelbeke echter niet van slag, want even later schilderde een zeer bedrijvige De Mey de bal heerlijk op het hoofd van Binst, die het leer te weinig devieerde, waardoor de bal jammer genoeg naast het doelhout verzeilde. Dit was misschien wel de winning goal geweest.

In de slotfase ging het dan plots weer fel op en neer, waarbij beide ploegen toch nog probeerden de volle buit mee te graaien: Eerst volgde een gekraakt schot van De Mey, waarna Gullegem even later reageerde met een knal tegen de paal.

De Merelbeekse kansen volgden dan in sneltempo. Nico Binst dwong eerst doelman Vanderbeken tot een fikse redding, waarna een Merelbeekse hoekschop net over de dwarsbalk werd geknikt. Een zeer bedrijvige De Mey infiltreerde en plaatste het leer knap in de hoek, maar ook nu pakte doelman Vanderbeken uit met een redding via de vingertoppen en voorkwam zo de Merelbeekse winst. Jammer, want het had zeker de kers op de taart betekend voor de goede partij van De Mey.
Gullegem tekende wel nog voor de allerlaatste kans toen een harde kopbal net onder de dwarsbalk in doel dreigde te vallen, maar ook Maes was bij de les en duwde de bal via de deklat over doel. Een zucht van opluchting ging door Merelbeekse aanhang en de eindstand bleef 1-1.
Coach De Schryver, die trouwens in de 87ste minuut zelf ook overdreven geel onder zijn neus kreeg, verwoordde het zo: “we verlaten Gullegem met een dubbel gevoel: de collectieve prestatie van onze ploeg had zeker een overwinning verdiend. Maar langs de andere kant, had Gullegem ook kunnen winnen. Onverdiend zou dat weliswaar geweest zijn, maar dat is nu éénmaal voetbal”

Op naar volgende week, dan ontvangen we RC Gent, dat na de pandoering tegen Jong Essevee (0-7!) ongetwijfeld uit is op revanche. We zullen dus best weer bij de pinken zijn.

 

Verslag: Benedikt Boone

Vergelijkbare berichten