KFC Merelbeke pakt fel bestreden driepunter op KVV Zelzate (2-3)

KFC Merelbeke is er in geslaagd om de volle buit mee te graaien na een fel bestreden wedstrijd op het veld van KVV Zelzate. Heel veel punten had KFC Merelbeke in de geschiedenis nog niet kunnen rapen bij Zelzate en deze tegenstander van zaterdagnamiddag jongstleden werd dan ook een beetje gezien als het zwarte beest voor KFCM. Ook nu liep de wedstrijd voor Merelbeke er niet van een leien dakje want tot tweemaal toe klom de thuisploeg op voorsprong, maar de Merelbekenaars beten sterk van zich af en dichtten evenveel keer de achterstand. Het werd helemaal mooi toen Van Laere in de negentigste minuut van de wedstrijd de winning goal tegen de netten trapte.

Zelzate toonde meteen zijn intenties toen ex merelbekenaar Zwart op snelheid op Maes kon afstormen, maar hij besloot gelukkig voorlangs. Merelbeke reageerde via hoekschop en een knal van De Mey die smoorde op enkele Zelzaatse voeten. 

Merelbeke nam nu het heft in handen en drukte Zelzate op eigen helft. Binst kon zijn knikker net niet genoeg achter de bal krijgen na aan voorzet van Verheyden.Het was Falzone die het dichtste bij de voorsprong kwam toen hij door Verkindere de straat werd ingestuurd, maar hij besloot te onbesuisd naast de Zelzaatse kooi. De thuisploeg was evenwel efficiënter, want een te veel ruimte krijgende Franki knikte via hoekschop langs de overzijde de 1-0 voorsprong tegen de touwen (‘22min.). Het was Binst die eerst solliciteerde naar de gelijkmaker toen hij zichzelf mooi vrij draaide, maar jammer genoeg besloot op het doelhout (‘36min.) Toch kreeg Merelbeke even later het inmiddels verdiende loon naar werken. Verheyden wandelde zo maar de achterlijn af en via een fortyvive pass bediende hij De Mey die onhoudbaar binnen trapte. (1-1 ’40). Na de pauze was het Zelzate die zijn verdere intenties toonde via Franki die een reuzenkans eerst nog naast besloot, maar even later was het wel prijs toen hij de KFCM defensie op het verkeerde been zette en het leer eenvoudig in de mand liet rollen (2-1 ‘51min.)

Merelbeke liet zich evenwel niet intimideren en koos voluit voor het offensief. Toen Falzone via een snelle en mooie actie op links de bal kon voorzetten was het de Merelbeekse topscorer Binst die het leer onhoudbaar voorbij Van Rie trapte. (2-2 ‘73min.) Merelbeke was nu echt gelanceerd en ging nadrukkelijk op zoek naar de volle buit. Eerst trapte De Mey nog hoog over en moest onze doelman Maes een knal van een opvallende Pede onschadelijk maken, maar toen KFCM met de mooiste aanval van de namiddag uitpakte was Zelzate er aan voor de moeite. Invaller Oduro pakte uit met een van zijn dribbels en via Verheyden die de overstap pleegde kon Van Laere de 2-3 overwinning tegen de Zelzaatse netten trappen (‘90min.) Zelzate probeerde nog het tij te keren, maar kreeg in blessuretijd niet meer de kans om Merelbeke te bedreigen. 

Vergelijkbare berichten