KFC Merelbeke verdiende volle buit maar koestert puntendeling

KFC Merelbeke ging zondag jongstleden op bezoek bij het derde geklasseerde FC Gullegem. Dat dit geen Zondagse gezondheidswandeling zou worden, stond in de sterren geschreven. Te meer omdat deze tegenstander met 15 punten op 15 een perfect rapport kon voorleggen uit zijn vijf laatste competitiewedstrijden en hier maar al te graag ook de scalp van Merelbeke aan wou toevoegen. Maar, verder bouwend op de goede evolutie van de laatste wedstrijden bleek Merelbeke een meer dan taaie klant en het scheelde geen haar, of KFCM pakte ook nog de volle buit mee terug naar huis.

Gullegem tekende voor de eerste kans toen een poging van Van De Wiele een metertje over de dwarsbalk zeilde, maar Merelbeke reageerde met een snedige counter en doelman Ampe had het knap lastig om een knal van Van Laere in hoekschop te verwerken. Een kwartier lang lieten geen van beide teams iets noemenswaardig optekenen, maar via een volgende hoekschop van Gullegem caprioleerde het leer tegen de benen van Sampers en week zo af tegen de Merelbeekse netten. Een lucky goal, maar ook deze tellen. (’17 1-0) De thuisploeg zat goed op de huid van een aandringend Merelbeke, maar toch kon balvirtuoos Oduro zichzelf met een knappe dribbel voorbij drie Gullegemse stations werken en de bal panklaar leggen voor een dreigend schot van Kevin Elaut. Dichter bij de gelijkmaker kwam Merelbeke niet meer tijdens de eerste periode. Na de rust kwam Merelbeke vastberaden uit de kleedkamers, maar moest toch toezien hoe Van De Wiele via een assist van de steeds dreigende Cooman voor de eerst lokale kans tekende. Thuisdoelman Ampe had vervolgens een goede parade nodig om een knal van Van Der Wilt uit zijn doelvlak te ranselen.

Merelbeke stond nu volledig onder stoom en drukte Gullegem meer en meer in defensieve stelling. Alexander Elaut schilderde een hoekschop op de knikker van Van Der Wilt, die het leer maar al te graag tegen de plaatselijke netten buffelde en de gelijkmaker was een feit (’64 1-1). Merelbeke voelde dat er meer inzat en ging nu voluit op jacht naar de overwinning. Onder impuls van een hard werkend Merelbeeks team volgden de knappe combinaties nu in sneltempo en het was Kevin Elaut die tot drie maal toe de trekker over haalde, maar telkens was er doelman Ampe die, met enkele zeer knappe saves, zijn teammaats behoedde voor een wenkende nederlaag. Het was Monteyne die tegen affluiten aan en via een tweetal vrijschoppen nog voor zenuwachtigheid zorgde bij de KFCM defensie, maar even later kon Merelbeke het felbestreden én oververdiende punt op zak steken. Volgend weekend op zondag 19 januari eerstkomend ontvangt Merelbeke op Moerkensheide competitieleider R Knokke FC. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een footlunch voorzien. Inschrijven kan via deze website…

Vergelijkbare berichten