|

KFC Merelbeke verliest derby tegen RC Wetteren (1-2)

De goede prestatie bij aanvang van de competitie met het gelijkspel thuis tegen Lokeren creëerde positieve verwachtingen voor het vervolg van de competitie, maar het daarop volgende verlies op het veld van regerend kampioen Sparta Petegem en de zwakke prestatie van zondag laatstleden tijdens de derbywedstrijden tegen onze buren van RC Wetteren stemt toch tot enig voorbehoud.
Het moet wel gezegd dat de omstandigheden (heel veel wind) niet echt mee zaten om er een wervelende derbywedstrijd van te maken, maar belangrijker was het feit dat Merelbeke door twee te vermijden strafschoppen al zijn kansen zo maar te grabbel gooide en zo zijn goede start volledig uit wiste. Rc Wetteren die nog geen punten wist te verzamelen uit zijn eerste twee wedstrijden stak dan ook maar al te graag een mooie driepunter op zak.

Merelbeke begon vol goede bedoelingen aan de wedstrijd, maar had duidelijk last met de felle tegenwind die over de lengte van het veld voor een bijkomende moeilijkheidsgraad zorgde.

Toch slaagde Merelbeke er in om op voorsprong te klimmen toen Lievens zichzelf op rechts voorbij de Wetterse flankverdediging worstelde en strak voorzette naar Binst, die het leer keihard voorbij doelman Steelant knikte (1-0 ‘12min). Deze goal moest eigenlijk perspectieven bieden op een vervolg, maar niks was minder waar. Het deed eigenlijk pijn aan de ogen om te zien hoe krampachtig Merelbeke daarna acteerde. Het werd nog erger toen doelman Maes een door de wind gedreven voorzet niet onder controle kreeg en zo onvrijwillig een speler van Wetteren onderuit haalde. Scheidsrechter Bultinck was streng, plaatste de bal op de stip en Decaigny trapte zijn team langszij (1-1 ‘22min.) Binst kon op aangeven van Verheyden nog wel dreigen toen hij een aanval voorlangs besloot, maar zonder een fenomenale redding van doelman Maes die een schot van De Caigny via het doelhout buiten devieerde, had Merelbek al voor de rust kunnen achtervolgen.

Ook onmiddellijk na de rust was er alweer een sterke parade van Maes nodig om een banaanschot van wederom De Caigny van onder de dwarsbalk te ranselen. Merelbeke vond geen enkele oplossing om de Wetterse defensie te bedreigen en Van Laere probeerde het dan maar met een afstandsschot dat doelman Steelant tot een mooie redding dwong

Ook het spel van Wetteren was verre van indrukwekkend, maar toen flankverdediger El  Hamdaoui zijn tegenstander Makelula onderuit liep in de Merelbeekse strafschopzone, ging de bal een tweede maal op de stip. Vandekerckhove trapte zijn team maar al te graag op voorsprong (1-2 ‘78min.) Een overduidelijk aangeslagen Merelbeke bakte er niks meer van en kwam zelfs nog goed weg toen Makelula allen op doelman Maes kon afstormen, maar gelukkig voorlangs besloot.

Een merkelijk ontgoochelde coach De Schryver opperde: “ dat we 1 op 6 lieten noteren tegen Lokeren en Petegem was in te calculeren, maar dat we punten te grabbel gooien tegen ploegen van ons niveau is toch wel heel pijnlijk en stemt tot nadenken. Dit zijn de wedstrijden die we moeten winnen, als we net zoals vorig jaar een zorgeloos seizoen willen spelen”
Volgende week zaterdag volgt alweer een moeilijke verplaatsing naar het veld van Oostkamp dat goed aan de competitie startte en met 7 punten op 9 prijkt op een tweede plaats in de rangschikking.

Vergelijkbare berichten