KFC Merelbeke verliest eindrondewedstrijd op Olsa Brakel (3-1).

KFC Merelbeke kwalificeerde zich onverwachts voor de eindronde in tweede afdeling en zo reisde het A-team voor de tweede maal in twee weken richting Brakel. Eigenlijk ging het over een wedstrijd zonder echt belang, want geen van beide teams waren in het bezit van een licentie eerste nationale, die noodzakelijk was om eventueel te mogen en kunnen promoveren. Een verplichte oefening op Moederdag dus, maar toch schreef kapitein Roy Bultheel in de pers dat de bereidheid er was om nog één maal te knallen. Coach De Schryver kon evenwel door omstandigheden geen beroep doen op zijn volledige kern en daardoor kregen enkele Merelbeekse aankomende talenten de kans om te proeven van het tweede nationale voetbal. Zo mochten Thibo De Schryver en Ian De Bruyne meteen aan de aftrap staan en kregen Sari Vatan, Seppe Verstraete en Elias Hofman ruime invalbeurten.

Een hoogstaande wedstrijd werd het evenwel niet, maar de eerste kans was wel voor Merelbeke toen De Ruyver een vrij trap mocht nemen die door doelman Otte met enige moeite in hoekschop werd verwerkt. Merelbeke probeerde de pressing te voeren en zette Brakel hoog vast, maar daardoor werden de verdedigende opdrachten vergeten en Brakel profiteerde via een snelle counter. Shala mocht van op eigen helft alleen op doelman Maes afstormen, waarna hij de 1-0 voorsprong netjes tegen de netten duwde. Kort voor de pauze moest Maes nog eens aan het werk, want er was een flinke parade nodig om een schot van Haezebroeck uit het doelvlak te zweven. Voor de mooiste actie moesten de meegereisde Merelbeekse supporters wachten tot na de rust. Amine Hilal voerde een van zijn sterke nummers op en draaide zich na een infiltratie enig mooi vrij in het Brakelse strafschopgebied, waarna hij de bal panklaar legde voor Van Laere die onhoudbaar binnen knalde (1-1 ‘57min.) 

Zeer lang konden de Merelbekenaars evenwel niet genieten van de gelijkmaker, want toen youngster Vatan met een te late tackle in het strafschopgebied aan de noodrem ging hangen, plaatse scheidsrechter Stevens de bal terecht op de stip. Het was doelman Otte die de 2-1 voorsprong voorbij zijn collega Maes knalde. Omstreeks de tachtigste minuut was de wedstrijd helemaal gespeeld. Capelleman profiteerde van een Merelbeekse verdedigende uitschuiver en knalde de 3-1 eindstand keihard tegen de netten.

Zo zit het seizoen er definitief op voor Merelbeke, waarna het met een mooie zevende plaats in de eindrangschikking, ontzettend trots mag zijn op de geleverde prestatie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *