KFC MERELBEKE VERLIEST MET KLEINSTE VERSCHIL BIJ EENDRACHT AALST (1-0)

KFC Merelbeke is er niet in geslaagd om iets te gaan rapen bij de competieleider die, zonder zelf goed te spelen, toch de volle buit binnen haalde. Ondanks een glansprestatie van het Merelbeekse centrale verdedigingsduo Lievens en Rogiers moest Merelbeke in de tweede periode toch een doelpunt toe staan van Jelte De Coninck, die een assist hard langs de grond voorbij Maes trapte.

Het was Aalst dat op een zeer moeilijk bespeelbaar veld voor het eerste gevaar zorgde toen Geenens het leer van dichtbij vervaarlijk naast het doelhout knikte. Merelbeke kreeg een eerste mogelijkheid op doelgevaar via een vrijschop van De Mey, maar via een Aalsterse voet week de bal af in hoekschop. Even later was Aalstweer aan de beurt toen Dekuyper een dot van een kans keihard naast doel besloot. Via een glansprestatie van het Merelbeekse centrale duo Lievens en Rogiers gaf Merelbeke weinig weg in de zone van de waarheid en ook Aalst had het moeilijk om echte gevaar te creëren. Toch was het de thuisploeg die voor de rust nog kon dreigen via De Coninck, maar deze besloot voorlangs. Er werd gerust met de brilscore. Na de pauze was er aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Merelbeke had het moeilijk om iets klaar te maken tegen een goed georganiseerd Aalst dat weinig ruimte weg gaf, maar ook de thuisploeg kwam aanvankelijk niet aan echte kansen toe, maar dit veranderde in de drieënvijftigste minuut, toen Jilke De Coninck een loepzuivere assist van George hard langs de grond binnen knalde (1-0).

Merelbeke kon op achtervolgen, maar De Mey solliciteerde al bijna onmiddellijk naar de gelijkmaker toe hij met een knap afstandsschot doelman Swinnen tot een forse redding dwong. OOk doelman Maes werd aan het werk gezet, want hij had al zijn veerkracht en kunde nodig om een knal van De Coninck uit zijn doelvlak te ranselen. Merelbeke probeerde wel nog het tij te doen keren, maar was te weinig doortastend op het middenveld en liep zich steevast klem in de goed georganiseerde Aalsterse afweer. Verkindere voorkwam nog de dubbele achterstand toen hij een kopbal van Mbaye op de doellijn redde. Het was wederom Mbaye die via een afstandsschot voor de laatste Aalsterse mogelijkheid zorgde, maar het leer scheerde de dwarslat en ging buiten. Mertelbeke probeerde nog een allerlaatste offensief, maar meo gestreden op een zeer zwaar bespeelbaar veld, moest het de overwinning laten aan de competitieleider.