KFC Merelbeke verliest tegen efficiënt Sporting Lokeren Temse (0-2)

Er was heel wat volk komen opdagen naar Moerkensheide in De Pinte, want ongeveer 700 toeschouwers zagen de competitiewedstrijd KFC Merelbeke – Lokeren Temse als de ideale zondagnamiddag uitstap, die bovendien ook kon doorgaan onder een stralende zon. We zouden kunnen gewagen van ideale omstandigheden, ware het niet dat het speelveld er door overbelasting intussen herschapen is in een echte akker, waarop nauwelijks goed te voetballen valt en bovendien nationaal voetbal onwaardig is. Maar gelukkig heeft KFC Merelbeke zeer binnenkort met de realisatie van sportpark Molenkouter leuke vooruitzichten.

Ondanks het moeilijk te bespelen veld was het toch KFC Merelbeke die voor het eerste animo zorgde toen De Ruyver een hoekschop een metertje over de dwarslat knikte. Langs de overzijde pakte Lokeraar Schils uit met een afstandsschot dat gevaarlijk voorlangs ging. Even later moest Verkindere de angel halen uit een infiltratie van de dreigende Njengo

Toen knokte KFC Merelbeke zich beter en beter in de wedstrijd en Lokeren Temse had duidelijk last met het aanhoudende stoorwerk van de thuisploeg, waardoor het een vrijschop op een leuke plaats net buiten de grote rechthoek moest toestaan. Een kolfje naar de hand van Bob Straetman, maar zijn gerichte krul zeilde net over de dwarsligger. Ook Lagrou kon op rechts doorstuwen tot de achterlijn, maar ondanks het goed voorbereidend werk ging zijn voorzet ging compleet de mist in en weg was het gevaar. Merelbeke bleef aandringen, maar toen De Ruyver een knappe assist verstuurde kwam De Rock een beenlengte te kort om het leer te deviëren. Kapitein Bultheel trapte een vrijschop richting De Ruyver, maar ook nu ging de afwerking naast de kooi. Lokeren was vooral gevaarlijk via een hoekschop die door een hoog opverende De Kuyffer voorlangs werd geknikt. Om het in bokstermen te beschrijven won Merelbeke de eerste helft duidelijk op punten, maar daar koopt men weinig mee natuurlijk.

De zeer talrijk opgekomen Lokerse twaalfde man moest na de rust evenwel niet te lang wachten om de festiviteiten te starten, want Vermeiren knikte al meteen een hoekschop staalhard tegen de Merelbeese touwen (0-1 ‘52min.) Even later was Merelbeke aan zet toen Straetman een voorzet van Van Der Wilt in één tijd op de slof nam, maar de harde knal ging ook nu over de dwarsbalk. Merelbeke had intussen al heel wat brandstof verbruikt en  kreeg het nu duidelijk moeilijk om de ruimtes te blijven belopen. Lokeren forceerde de doorbraak en doelman Maes kon eerst nog een poging van Symons afweren, maar Vermeiren was goed gevolgd en trapte de rebound geplaatst en onhoudbaar tegen de netten (0-2 ’70). Een duidelijk aangeslagen Merelbeke probeerde met goede moed nog wel het tij te keren, maar meer dan wat latente dreiging kwam er niet meer uit. Lievens trapte nog een voorzet van nieuwkomer Verheyden naast de Lokerse kooi en dit was ook meteen het laatste noemenswaardige wapenfeit.

Foto: Eddy Lenssens

Vergelijkbare berichten