KFC Merelbeke verslagen door KVV teamgeest en ongrijpbare Richard Antwi Manu (4-0)

KFC Merelbeke is er niet in geslaagd om revanche te nemen voor de eerdere thuisnederlaag van de heenronde tegen KVV Zelzate. Hoewel de motivatie meer dan aanwezig was moest KFCM terug zijn meerdere erkennen in de thuisploeg. Heeft KVV Zelzate een beter spelerspotentieel in huis dan Merelbeke? Neen. Speelt KVV Zelzate intrinsiek beter voetbal dan Merelbeke? Ook neen. Maar wat KVV Zelzate zondag wel meer in huis had was een grotere strijdersmentaliteit en een ongrijpbare Richard Antwi Manu die de KFCM defensie meermaals tot wanhoop dreef.

Bij aanvang van de wedstrijd kwam KFC Merelbeke een eerste maal goed weg toen Antwi een vrije schietkans kreeg, maar de harde knal ging via de dwarsligger over doel. Even later was het wel prijs. Antwi werd door zijn kompaan Broeckaert de diepte ingestuurd, waarna hij op snelheid de KFCM defensie volledig het nakijken gaf en beheerst binnen knalde naast de uitkomende doelman Maes. (1-0 ‘4min.)

Merelbeke moest zo al snel op achtervolgen, maar reageerde meteen via Falzone, die een voorzet van Seynaeve net naast de Zelzaatse kooi knalde. Voor KFCM was het hard werken tegen de fel aandringende en opzittende thuisploeg die de ons elftal nauwelijks ruimte gaf. Merelbeke forceerde toch een tweede kans toen Van Laere een hoekschop van Straetman net over de kooi knikte. De lokale doelman kwam dan goed weg toen hij een voorzet moest lossen en bijna in zijn eigen doel devieerde, maar langs de overzijde toonde Zelzate wederom zijn efficiëntie. Flamant leverde de assist en Broeckaert mocht volledig ongedekt de 2-0 voorsprong voorbij Maes knikken (’21 min.). KFCM was nauwelijks bekomen van de dubbele achterstand, maar moest al vlug een derde doelpunt slikken toen de thuisploeg onze defensie compleet uit verband tikte en Antwi wederom fungeerde als lokale afwerker van dienst (3-0 ‘27min.). Falzone poogde op slag van rust nog te milderen via een afstandsschot dat net naast de kruising zeilde, maar de 3-0 bleef op het bord.

Coach De Schrijver probeerde tijdens de rust de motivatie in de ploeg te houden en gaf de opdracht om alles op alles te zetten tijdens de nog resterende 45 minuten voetbal, maar dit bleek alleen maar ijdele hoop. De KFCM defensie verslikte zichzelf al vlug in een eerste Zelzaatse voorzet en wederom was Antwi er als de kippen bij om het zware 4-0 verdikt tegen de Merelbeekse touwen te jagen. (‘47min.). Bij Merelbeke zagen ze letterlijk en figuurlijk de zware bui hangen. Ook de hoop op een eerredder werd tenietgedaan, want een vrijschop van de anders zo trefzekere Straetman ging volledig de mist in en werd, tekenend voor de Merelbeekse wedstrijd, een makkelijk plukballetje voor thuisdoelman Van Rie.

“Over and out” vond ook scheidsrechter Lonnoy die de wedstrijd zonder blessuretijd naar het verleden floot.

Deze kan voortaan de KFCM catalogus in onder het thema “ vlug te vergeten”.

Vergelijkbare berichten