KFC Merelbeke verzet de bakens na de rust tijdens doldwaas half uur (4-2)

Na de fel bestreden 4-2 thuisoverwinning tegen de buren van RFC Wetteren is KFC Merelbeke zo goed als zeker van een verlengd verblijf in de tweede afdeling van het nationaal voetbal. Deze overwinning liep evenwel niet over rozen, want voor de rust kon KFCM geen afstand nemen van de Wetteraars en ging men pauzeren met de brilscore. Na de pauze moest Merelbeke zelfs tot twee maal toe een achterstand ophalen, maar tijdens een doldwaas laatste halfuur trok een ontketende thuisploeg het laken volledig naar zich toe.

De eerste periode was er eigenlijk eentje om vlug te vergeten, want beide teams hielden het op een spreekwoordelijke salonremise. Toch had KFCM de beste mogelijkheden om toen reeds op voorsprong te klimmen, maar de kansen werden alsnog niet benut. Zo werd Falzone diep gestuurd door De Ruyver, maar hij liep zich vast op doelman Segers. 

Ook Van Laere kreeg best wel een loepzuivere mogelijkheid toen hij op snelheid door de bezoekende defensie kon breken, maar de plaatsbal werd in extremis nog ontzet en ook de rebound van Falzone werd afgeweerd in hoekschop. Specialist Straetman knalde nog een vrijschop in de muur en pas dan kon Wetteren een eerste maal dreigen via Kevin  Elaut die zijn afstandsschot ver naast en over het doelkader zag zeilen.

Na de rust waren het de bezoekers die het beste uit de startblokken schoten. Merelbeke leed al te gemakkelijk balverlies op het middenveld en Invaller De Caigny mocht alleen op doelman Maes afstormen, waarna hij de 0-1 voorsprong voorbij Maes prikte. Merelbeke was even onder de indruk maar reageerde gevat. Verkindere en Van Laere zagen hun kansen eerst nog afgeweerd, maar toen Straetman een staaltje van zijn absolute klasse demonstreerde met een magnifiek afstandsschot in de kruising, was de compleet verraste Segers geklopt. (1-1 ’75).

Wat Straetman kan, kan ik ook dacht tegenstander Boudry even later, want ook hij mikte zijn knap afstandsschot buiten het bereik van doelman Maes. 1-2 (‘76min.) Merelbeke stond wederom op achtervolgen. Lang duurde deze achterstand evenwel niet, want toen De Rock een onrechtstreekse vrijschop van Straetman in één tijd op de slof nam, knalde hij de bevrijdende gelijkmaker staalhard voorbij de Wetterse doelman. (2-2 ‘81min.) Merelbeke draaide de gashendel nu volledig open en de bezoekers moesten noodgedwongen in het defensief. Verkindere pakte uit met een loepzuivere assist waarna Straetman de doorbraak forceerde en het leer onhoudbaar voorbij Segers tegen de netten knalde (3-2 ‘85min.) Nog was de honger van een ontketend en duidelijk bevrijdt Merelbeke niet gestild. Straetman pakte wederom uit met een asfstandsknal die doelman Segers in moeilijkheden bracht, waarna de goed gevolgde Van Laere de rebound en de 4-2 eindstand in de mand mocht droppen.(‘88min.)
Merelbeke doet hiermee een gouden zaak in de rangschikking en is nu zo goed als zeker van het behoud in tweede afdeling.

Vergelijkbare berichten