KFC Merelbeke walst over gehavend KSV Oudenaarde (6-1)

KFC Merelbeke heeft zondag jongstleden zijn supporters en sympathisanten verwend tijdens de vijfpuntenwedstrijd tegen het gerenommeerde KSV Oudenaarde. De wedstrijd mag de geschiedenisboeken in als de voorlopig grootste overwinning sedert het aantreden van KFC Merelbeke in het nationale voetbal. Het Merelbeekse fanion won immers met 6-1 tegen een gehavend KSV Oudenaarde. Door deze driepunter blijft KFCM kamperen op een mooie zesde plaats in de rangschikking en wordt de kloof met de achtervolgers terug wat groter.

Merelbeke opende de wedstrijd met een afstandsschot van Van Den Winckel dat net naast de kooi van Verbrugge zeilde. KSV Oudenaarde versierde een eerste kans via een vluchtschot van Van Meenen dat kundig door doelman Maes in hoekschop werd verwerkt. Merelbeke was evenwel duidelijk het best acterende elftal op de grasmat en dit resulteerde al vlug toen Van Laere op links de doorbraak forceerde, waarna De Mey via Falzone het leer knap in het Oudenaardse doel devieerde. (1-0 ‘24min.)

Al vlug prijkte ook de 2-0 voorsprong op het scorebord, want de zeer opvallende Van Laere leverde de assist aan Falzone, waarna kapitein Van Den Winckel zijn subtiel doelpuntje kon mee pikken (27min.) Oudenaarde reageerde via een aartsgevaarlijke voorzet en doelman Maes moets alles uit de kast halen om de kopbal van Demets in hoekschop te verwerken. Kort voor de pauze was een zeer sterk acterend Merelbeke nog een tweetal maal aan de beurt, maar Van Laere trapte eerst nog de assist van Verheyden hoor over de dwarsbalk en De Mey vond de Oudenaardse doelman op zijn weg na een snelle doorbraak. Ook na de pauze bleef Merelbeke de gaskraan volledig open draaien en Oudernaarde kampeerde daardoor noodgedwongen meer en meer op de eigen helft. Toen Verheyden op links de diepte in kon snellen leverde hij de loepzuivere assist voor Falzone die het leer keihard voorbij Verbrugge trapte (3-0 ‘58min.). Merelbeke versierde dan kans op kans tegen een duidelijk aangeslagen Oudenaarde dat meer en meer de wedstrijd onderging.

Toen Van Laere zich voor de zoveelste maal in de kijker speelde leverde hij de assist voor De Mey die zijn tweede van de middag overhoeks in de Oudenaardse kooi dropte (4-0 ‘70min.) Pas dan kon Oudenaarde nog eens dreigen via een vrijschop, maar toen de KFCM defensie even de rol moest lossen kreeg Heirwegh te veel ruimte en kon hij de Oudenaardse eerredder voorbij Maes duwen (4-1 ‘ 78min.) Wie dacht dat de Merelbeekse doelpuntenhonger toen reeds gestild was, was er al vlug aan voor de moeite. Van Laere forceerde nogmaals de doorbraak en leverde zijn derde assist van de middag af aan Invaller Oduro, die het leer uit een scherpe hoek voorbij Verbrugge trapte (5-1 ‘77min.) Bij Oudenaarde waren ze nu helemaal murw gevoetbald, maar toen zette Van Laere de kroon helemaal op zijn puike wedstrijd toen hij op aangeven van Oduro de 6-1 eindstand tegen de Oudenaardse netten devieerde.

Vergelijkbare berichten