KFC MERELBEKE WINT 1-2 OP DEUX-ACREN EN BEKERT VERDER

Merelbeke begon het best aan de wedstrijd terwijl de thuisploeg een langere studieronde nodig had. Merelbeke combineerde vlot en bracht een achter de feiten aanlopend Deux-Acren meermaals in de problemen. Het was Straetman die uiteindelijk de opening forceerde en Oduro op weg zette naar de 0-1 voorsprong die hij knap buiten het bereik van doelman Chalon binnen trapte. (‘16min). Even later testte Max De Ruyver de reactiesnelheid van zijn eigen doelman en moest Maes alles uit de kast halen om een OWN goal te voorkomen.

Op het half uur was alles te herbeginnen want een vrijschop van Deux-Arcen werd in de rebound door kapitein Mansengina binnen getrapt. (1-1 ‘31min). De Rock besloot nog voorlangs op aangeven van Bob Straetman, maar er werd gerust met de gelijke stand. Ook bij aanvang van de tweede periode was Merelbeke aan zet. Van Der Wilt bediende De Rock, maar doelman Chalon had een puike redding in huis. Straetman pakte dan uit met een sterk nummer en ging op wandel door de plaatselijke defensie, maar zijn geplaatst schot ging rakelings naast de doelstaak. Ook doelman Maes moest zich terug onderscheiden tijdens een dreigende actie van Deux-Acren en met gevaar voor eigen leden voorkwam hij zo de plaatselijke voorsprong. Merelbeke bleef de combinatie zoeken.

Youngster Hilal Amine zette Van Laere op weg naar de 1-2 voorsprong, die hij netjes geplaatst naast doelman Chalon binnen knalde maar dit was zonder lijnrechter  Bracone gerekend die een Merelbeekse feestje voorkwam wegens (onterecht) buitenspel (’85min). Gerechtigheid geschiedde even later toen kapitein Mansenga een dreigende voorzet van Van Laere in eigen doel devieerde (1-2 ‘88min).
De Merelbeekse overwinning kwam niet meer in gevaar en zo ontvangt KFCM volgende week thuis het alom gekende Zwarte Leeuw voor de vierde ronde van de Croky Cup.

 

Vergelijkbare berichten