KFC Merelbeke wint bij Vigor Wuitens Hamme (1-2)

Voor de derde voorbereidingswedstrijd van het komende voetbalseizoen reisde KFC Merelbeke naar het Waasland, en werd er ontvangen bij Vigor Wuitens Hamme.
Het was Hamme dat fel aan de wedstrijd begon en Merelbeke hoog probeerde vast te zetten. Aanvankelijk leverde dit voor Hamme geen bonus op wat het was vooral Merelbeke dat voor de eerste kansen zorgde. Antonio Muñoz Herrera trapte een eerste vrijschop binnen het bereik van de doelman en even later mikte hij een voorzet van Mjahed rakelings naast de Hamse kooi. Hamme dreigde een eerste maal gevaarlijk via hoekschop. Er volgde een scrimmage, maar men kreeg het leer niet voorbij de bezoekende defensie gewerkt. Doelman Jordy Maes moest zich onderscheiden toen De Witte alleen voor hem opdook. Langs de overzijde was het wederom Muñoz die een voorzet van Mjahed in de handen van doelman Van Den Wildenberg knikte. Lagrou pakte uit met een afstandsschot dat een metertje naast zeilde. Hamme ontfutselde dan de bal van een oprukkend Merelbeke en profiteerde voluit toen Bogaert te veel vrijheid kreeg en het leer netjes voorbij Maes tegen de netten krulde (1-0 ’28). Merelbeke zette nog voor de rust orde op zaken. Verheyden werd foutief gehaakt in de zestien en Muñoz knalde de penalty voorbij Van Den Wildenberg (1-1 ’40). Kort voor de rust waren de rollen al volledig omgedraaid toen wederom Muñoz een vrijschop enig mooi over de muur en in de kruising mikte (1-2 ’45).

Hamme ging na de rust op jacht naar de gelijkmaker, maar doelman Jordy Maes voorkwam het feestje van de doorgebroken Vergeylen. Merelbeke had de wedstrijd goed onder controle en zorgde bovendien voor de mooiste kansen. Muñoz mikte een tweede vrijschop net naast de kruising en even later moest doelman Van Den Wildenberg zich met een karpersprong onderscheiden toen onze Spanjaard zijn schot half kraakte. Ook Verheyden kwam na een snelle infiltratie dicht bij zijn eerste goaltje van het seizoen, maar het schot ging voorlangs. Hamme reageerde via een knal van Ponnet die net naast zeilde, maar toen moest de mooiste aanval van Merelbeke nog komen. Via een mooi opgezette één-twee loodste Lagrou onze kapitein door het hart van de Hamse defensie, maar Bultheel kraakte half zijn schot en doelman Van Den Wildenberg kon oprapen. Ook de inbreng van onze jongeren veranderde niks aan het spelbeeld, want ze beten even fel van zich af. Het was eerst Hilal Amine die een vrijschop kundig en hard rond de Hamse muur krulde en daarbij Van Den Wildenberg tot een puike redding dwong. Ook de fel opzittende Ian De Bruyne onderscheidde zich nog, toen hij zo maar de doorbraak forceerde, maar ook hij zag zijn poging afgeblokt door de goed keepende plaatselijke doelman.
Eindstand 1-2

Vergelijkbare berichten