|

KFC Merelbeke wint met 3-2 tegen KRC Harelbeke en speelt eindronde.

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen kreeg KFC Merelbeke thuis bezoek van KRC Harelbeke. Dat deze wedstrijd onverwachts toch nog de nodige spankracht mee kreeg was te wijten aan het feit dat beide teams zich nog konden plaatsen voor de eindronde van tweede afdeling. Om te mogen deelnemen had KFC Merelbeke genoeg aan een gelijkspel, terwijl onze bezoekers een overwinning nodig hadden om zich alsnog te verzekeren van een eindrondeticket. Het werd dus nog een pittig duel waarbij beide ploegen voluit hun kans gingen om nog een mooi verlengstuk aan de competitie te breien.

Harelbeke kwam het snelste uit de startblokken, want de wedstrijd was amper door scheidsrechter De Beuckelaer op gang gefloten, als Soli op een diefje door de Merelbeekse defensie glipte en het leer in de verste hoek naast een kansloze Maes binnen trapte. (0-1 ‘ 2min.) Zo werden de zintuigen bij KFC Merelbeke meteen op scherp gezet en kon men al vroeg op zoek naar de gelijkmaker. 

Lang liet deze evenwel niet op zich wachten, want Seynaeve forceerde de infiltratie op links en zette hard voor, waarna Harelbekenaar Soli ongelukkig in eigen doel devieerde. (1-1 ‘5min.) Het was opletten voor de prikken van de sterk aandringende bezoekers, maar Merelbeke creëerde wel het meeste veldoverwicht. Lievens knikte eerst nog een hoekschop van De Ruyver net naast de kooi, maar de beste kans op de voorsprong kwam er via een vrijschop, net buiten de grote rechthoek, na een fout op Falzone. Het was Falzone zelf die de vrijschop hard en kundig over de muur probeerde te krullen, maar het leer raakte nipt een Harelbeekse knikker en devieerde net buiten het doelkader. Harelbeke reageerde via een afstandsschot van Vandekerckhove dat met een mooie parade door Maes werd geklemd. Ook Van Laere mengde zich in de debatten toen Falzone op rechts de doorbraak forceerde en de assist aanleverde, maar de staat van het veld zorgde voor een onvoorspelbaar botsende bal, waardoor Van Laere zijn schot compleet de mist zag in gaan. Kort voor de rust was Harelbeke terug aan zet toen Van Mol een vrijschop net naast de Merelbeekse kooi knikte.

De pauze in de kleedkamer bracht Merelbeke duidelijk op ideeën want een aantal knappe combinaties volgden nu de revue. Aanvankelijk nog zonder succes, maar toen Verheyden op rechts de opening forceerde, draaide hij zich mooi vrij en plaatste kundig de 2-1 voorsprong in de verste hoek van het doel (‘60min.). Straetman probeerde het dan eerst nog met een afstandsschot dat een metertje over doel zeilde, maar even later was het wel prijs, toen hij een loepzuivere assist van Van Laere beheerst voorbij doelman Thieren tegen de Harelbeekse touwen joeg (71min.) De Bezoekers gaven zich evenwel nog niet gewonnen, want via een hoekschop en de daaropvolgende scrimmage voor het Merelbeekse doel wist Deryckere toch zijn lange teen tegen het leer te zetten en Harelbeke had zijn aansluitingstreffer beet (3-2 ‘89min.) De Bezoekers gingen nu voluit hun kans voor de gelijkmaker, maar namen hierdoor ook de nodige risico’s waardoor Merelbeke countermogelijkheden kreeg. Het was Straetman die nog de beste mogelijkheid kreeg toen hij op aangeven van Verheyden alleen op doelman Thieren kon afstormen, maar hij plaatste het leer net naast het doelkader (‘94min.). Scheidsrechter De Beuckelaer vond dat het welletjes was geweest en floot KFC Merelbeke naar de eindronde in tweede afdeling.

Vergelijkbare berichten