KFC Merelbeke wint streekderby en pakt mooie driepunter op KSV Oudenaarde (0-1)

Bij Oudenaarde draaide het dit seizoen niet zo goed als verwacht. Na een zeer slechte start waarbij ze amper punten konden sprokkelen kwam er een kentering na de winterstop, maar met een 2 op 12 uit de laatste vier wedstrijden leek de motor er terug wat te gaan te sputteren.
Ook zaten ze er ook nog met sterke revanchegevoelens na de voor hen onverwachte 2-1 nederlaag  tegen Merelbeke in de heenronde en volgens de plaatselijke stadionomroeper zou de thuisploeg er alles aan doen om de punten thuis te houden. Dit was slechts ijdel hoop, want Merelbeke liet zich geenszins intimideren en speelde er een meer dan behoorlijke partij voetbal, waarna het terecht de drie punten op zak mocht steken.

Het was kapitein Bultheel die de eerste kans van Merelbeke voorbereidde, maar Verheyden besloot met een geplaatst schot die via de vingertoppen va doelman Verbrugge in hoekschop werd gedevieerd (‘7min.) Even later was het wederom Verheyden die via een kopbal dreigde, nadat hij een knappe voorzet van Falzone in de handen van Verbrugge knikte. Op het kwartier was er een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Martens zette voor van links en Cambier nam knap het leer in één tijd op de slof, maar de harde knal ging over en voorlangs.

De reactie volgde al vlug en na een mooie combinatie op het Merelbeekse middenveld werd Van Laere de laan in gestuurd, waardoor hij alleen voor Verbrugge opdook. Mulliez trok aan de noodrem en scheidsrechter De Couvreur plaatste de bal op de stip. Het was Van Laere zelf die beheerst de strafschop omzette en Merelbeke had de belangrijke 0-1 voorsprong beet (‘25min.)
De verwachte reactie van de thuisploeg kwam er niet echt en het was Verheyden die heel dicht bij de dubbele voorsprong kwam toen zijn geplaatst schot op het doelhout strandde. Oudenaarde kon weinig klaar maken en Heirwegh probeerde het dan maar via een afstandsschot dat hoog over doel zeilde. Even later forceerde de thuisploeg dan toch een doorbraak, maar nu was doelman Maes bij de pinken om het latent dreigende gevaar te ontmijnen met een autoritaire tussenkomst.
Na de rust en nadat er ongetwijfeld een donderpreek volgde van trainer Leleu kwam Oudenaarde geprikkelder uit de kleedkamer, maar dit was slechts van korte duur. Martens besloot eerst met een vluchtschot voorlangs en vervolgens was het Mézine die zich net buiten de zestien knap vrij draaide en met een harde knal net naast besloot. 

Bij Oudenaarde begonnen er dan al enkele potjes over te koken en zo pakte Mulliez terecht zijn tweede geel karton toe hij een regelrechte aanslag pleegde op de enkels van Verheyden, nadat hij eerst al Seynaeve van het veld had getrapt. Scheidsrechter De Couvreur verwees hem terecht met een rood karton naar de kleedkamers. Het was De Ruyver die vervolgens de vrijschop knap richting doel krulde en er was een flinke parade van doelman Verbrugge nodig om de Merelbeekse dubbele voorsprong te voorkomen. Ook invaller en jeugdproduct Thibo De Schryver kwam dicht bij zijn eerste officieel doelpunt voor KFC Merelbeke toen hij na een knappe infiltratie op de vuisten van doelman Verbrugge besloot. De blessuretijd was inmiddels al een tijdje ingezet, maar toch slaagde Oudenaarde er nog in om het Merelbeke nog knap lastig te maken. Via een tweetal vrijschoppen en een hoekschop dreigde telkens nog het gevaar voor een late gelijkmaker, maar gelukkig bleef de KFCM defensie foutloos en kon KFC Merelbeke een mooie driepunter op zak steken. Merelbeke is hiermee al zeker van een mooie eindplaats in de linker kolom van de rangschikking en hiermee is ook de doelstelling van het KFC bestuur bereikt.

Vergelijkbare berichten