KFC Merelbeke wint streekderby tegen RC Wetteren (1-4)

De kalendermaker zorgde aan het prille begin van deze competitie al meteen voor een geladen streekderby tegen onze buren van RFC Wetteren. “Geladen” omdat er bij Wetteren met o.a. de gebroeders Kevin en Alexander Elaut , Michiel De Bruycker en doelman Tanguy Segers wel wat ex-Merelbeke spelers rondlopen en het voor beide teams dus veel meer dan een blij weerzien werd. Er werd voorafgaand aan deze wedstrijd door beide teams wel wat over en weer gejend en de zenuwen stonden dan ook strak gespannen. Achteraf zal de blijheid bij RFC Wetteren wel iets verder te zoeken geweest zijn, want Merelbeke trok de wedstrijd volledig naar zich toe en besloot het treffen met een ruime en klinkende 1-4 overwinning.

Het was Amine Hilal die voor het eerste animo zorgde toen hij een voorzet van Straetman iets te zwak in de handen van Segers devieerde. Wetteren reageerde op links met een tweetal scherpe en messcherpe counters, maar gelukkig was er een secuur keepende doelman Maes die Salah Dib en Willemyns van de plaatselijke voorsprong hield. De Ruyver had het aanvankelijk niet onder de markt met de versnellingen van zijn directe tegenstander Salah, maar via een omschakeling legde hij met een loepzuiver voorzet de bal panklaar voor Straetman, die zijn schot kraakte en daardoor te zwak op Segers besloot. 

Langs de overzijde mocht Alexander Elaut een vrijschop trappen op een leuke plaats, net buiten de grote rechthoek, maar hij knalde het leer in een baan om de Aarde. Sterkhouder Bob Straetman, die niet onmiddellijk een aanspeelpunt vond, ging dan noodgedwongen op wandel tussen de Wetterse defensie en besloot met een gekruist schot buiten het bereik van Segers. De 0-1 voorsprong was een feit (‘36min.)
Kort voor rust kreeg Wetteren nog bijna de gelijkmaker op een dienblad toen De Ruyver De Bruycker onderuit haalde in de grote rechthoek, maar doelman Maes haalde de strafschop van Alexander Elaut knap uit de hoek en voorkwam zo het Wetterse feestje.
De thuisploeg  kwam geprikkeld uit de kleedkamers en Merelbeke vond aanvankelijk niet meteen de goede organisatie terug, waardoor de Wetteraars flink kwamen aandringen, maar verder dan een paar latente dreigingen kwamen ze niet. De KFCM defensie stond als een huis en gaf heel weinig weg. Het was evenwel Straetman die langs de overzijde voor echt gevaar zorgde toen hij een vrijschop richting de kruising krulde, maar Segers haalde het leer uit zijn doelvlak met een knappe parade. Dit was evenwel uitstel van executie, want even later was Segers wel kansloos toen kapitein Bultheel zijn puike wedstrijd bekroonde met een voorzetschot dat via het doelhout binnen ging. De 0-2 voorsprong was een feit (‘72min.). 

Een tiental minuten later verzekerde Merelbeke zichzelf helemaal van en bijna zekere overwinning toen Mjahed zijn maatje De Rock de assist aanleverde voor zijn eerste officieel doelpunt, dat hij strak voorbij Segers poeierde (‘83min.) De inmiddels ingevallen Kevin Elaut besefte dat het al combinerend voor Wetteren niet wou lukken en pakte dan maar uit met een knap afstandsschot waartegen doelman Maes geen verhaal had (1-3 ‘86min.). Merelbeke was evenwel niet onder de indruk en de plaatselijke hoop was van korte duur. Via een scherpe counter betoonde De Rock een wederdienst aan Mjahed, en loodste hem met een assist door de Wetterse defensie. Mjahed had het nog even moeilijk met de controle, maar frommelde de 1-4 eindstand toch voorbij Segers in de Wetterse kooi.
Bij Wetteren konden ze alleen hun wonden likken en zich neerleggen bij hun verlies. Met een perfect rapport van 6 op 6 is Merelbeke alvast goed gestart aan de competitie.

Vergelijkbare berichten