KFC Merelbeke wint streekderby tegen rivaal KSC Dikkelvenne (2-0)

Het hardnekkige Coronavirus zorgde dit weekend voor een drietal afgelastingen in tweede afdeling, maar de streekderby tegen onze buren van KSC Dikkelvenne ging gewoon door. Er was ook wederom hoog bezoek aanwezig, want Open VLD voorzitter Egbert Lachaert trapte eigenhandig de wedstrijd op gang. De weersomstandigheden met aanhoudende striemende regen zorgden evenwel voor zware omstandigheden waardoor het voetbalveld van sportpark Moerkensheide in De Pinte er al vlug verre van ideaal bij lag. De Merelbekenaren toonden over de beste flandriencapaciteiten te beschikken en knokten en ploeterden zichzelf een weg naar een felbevochten, maar toch verdiende 2-0 overwinning.

Open VLD voorzitter Egbert Lachaert kwam persoonlijk de wedstrijd op gang trappen.

Het  was Van Laere die uit pakte met een eerste kans en zichzelf op links tot de achterlijn kon doorzetten, maar doelman Steelant devieerde het leer in hoekschop. Trainer Gevaert maakte nogal veel misbaar na een Merelbeekse overtreding en dit was niet naar de zin van scheidsrechter Ghijselincks die hem bedacht met een geel karton. Even later kon Oduro op aangeven van Straetman de doorbraak forceren, maar toen hij aanstalten maakte om alleen op het Dikkelvense doel af te stormen ging Belmans aan de noodrem hangeScheidsrechte Gijselincks was ook nu onvermurwbaar en stuurde Belmans met een rood karton vervroegd naar de douches. Merelbeke mocht hierdoor een vrijschop nemen op een leuke plaats. Straetman schilderde het leer kundig in de kruising maar doelman Steelant voorkwam de Merelbeekse voorsprong met een zeer knappe parade. Er was al dik een half uur wedstrijd voorbij eer Dikkelvenne zijn eerste echte kans kon forceren. Pouillon kwam gevaarlijk aandringen in de rechthoek maar Lievens doorzag de poging en ontmijnde het latent gevaar. Kort na de rust zorgde Oduro voor Merelbeeks animo. Met een snelle actie op rechts speelde hij zichzelf volledig vrij en knalde de 1-0 voorsprong via een Dikkelvense rug in het bezoekende doel. Met enig geluk had Merelbeke de voorsprong vast. Dikkelvenne besefte nu dat het zijn verdedigende stellingen moest verlaten en drong nu meer aan. Oud Merelbekenaar Matthias Van Peteghem werd vrij voor doel gezet, maar doelman Deurbroeck verkleinde goed de hoek en zijn schot ging over en naast de kooi. 

Er kwam nu merkelijk meer ruimte voor Merelbeke. Amine Hilal stuurde Van Laere door de bezoekende defensie de straat in. Een reuzenkans op de dubbele voorsprong, maar Van Laere strandde evenwel op een zeer attent mee voetballende doelman Steelant. Langs de overzijde begon invaller van Landeghem aan een nummertje, dat hem tot diep in de Merelbeekse defensie loodste, maar ook doelman Deurbroeck toonde uit het goede hout gesneden te zijn en pakte de kans klemvast. De blessuretijd was inmiddels ingegaan en Dikkelvenne nam nu zware risico’s, maar het was Merelbeke dat scherp counterde tijdens deze alles of niets poging. Kapitein Bultheel kon zo alleen op doel afstormen, waarna hij doelman Steelant omspeelde en met links de 2-0 eindstand tegen de netten trapte. 

Merelbeke rijft hiermee een belangrijke driepunter binnen. Het slot van de heenronde met nog een tweetal wedstrijden tegen Olsa Brakel en Harelbeke kunnen nu met een rustiger gemoed aangevat worden.

Vergelijkbare berichten