KFC Merelbeke wint vlot tegen rode lantaarn Erpe Mere United (2-0)

Op de dag dat Argentinië  en Messi de felbegeerde wereldbeker wonnen, moest KFC Merelbeke voorafgaand aan deze wedstrijd al om 13u30 al de bevroren wei in, om de wedstrijd van de zestiende speeldag af te werken tegen Rode Lantaarn Erpe Mere United. Op papier een tegenstander waartegen moest gewonnen worden, maar men heeft ons geleerd om voorzichtig te blijven met dergelijke boude uitspraken. Coach De Schryver verwittigde zijn manschappen dan ook voor onderschatting van deze tegenstander, die al in alle voorafgaande wedstrijden sterk van zich afbeet en tegen gerenommeerde tegenstanders als Eendracht Aalst en Cercle Brugge B met slechts één doelpuntje verschil de boot in gingen. Onder het motto “een gewaarschuwd man is er twee waard” ging KFC Merelbeke dan ook vol gas van start en eer het fluitsignaal van de rust weerklonk stond de 2-0 einduitslag reeds op het bord.

Een mooie hartverwarmende wedstrijd werd het evenwel niet, want daavoor was het veel te koud en op het hard bevroren veld van Moerkensheide was het ook zeer moeilijk voetballen. Bovendien startte Erpe Mere met een laag verdedigend vijfmans blok, waardoor men bij KFC Merelbeke wel wat moeite had om een splijtende doorbraak te forceren.

Een vrijschop van Falzone was het eerste wapenfeit, maar de goed gepositioneerde Lievens kreeg de botsende bal verkeerd op de voet en weg was de kans. Merelbeke ontwikkelde wel veel druk naar voor, maar telkens was het op het harde veld zeer moeilijk om de bal goed onder controle te houden en zo ging veel aanvallend potentieel verloren. Net voor het half uur was het dan toch prijs. Een voldragen aanval via Falzone en Binst viel uiteindelijk voor de voeten van Verheyden die knap doelman Godijn tegenvoets te grazen nam (1-0).

Erpe Mere moest nu wel noodgedwongen zijn verdedigende stellingen verlaten, maar verder dan wat latent gedreig via een hoekschop kwamen ze niet. Het was evenwel Binst die een voldragen combinatie van Merelbeke afrondde met een knap afstandsschot van net buiten de grote rechthoek, dat netjes geplaatst naast het doelhout binnen ging (2-0 ‘37min.) Binst gaat zo met 8 doelpunten en als topscorer van KFC Merelbeke de winterstop in.

Erpe Mere kwam daarna wel iets feller opzetten, en kort voor de rust versierde het een vrijschop op een leuke plaats, net buiten de grote rechthoek, maar ook deze bracht geen soelaas.

 Na de rust was er eigenlijk nog weinig te beleven. Bij Merelbeke controleerden ze vlot de voorsprong en er was al dik 75 minuten wedstrijd voorbij eer Verheyden nog eens de neus aan het venster stak via een mooie individuele actie, maar doelman Godijn ontmijnde het gevaar. Ook invaller Van Buyten had op slag van affluiten nog een mogelijkheid toen hij een voorzet van Verheyden net over de dwarsbalk knikte, maar andere vermeldenswaardige spelfases kwamen er niet meer.

Bij KFC Merelbeke kunnen ze met opgeheven hoofd en fierheid het jaar 2022 afsluiten en de eindejaarsfeesten aanvangen met een zeer mooie zesde plaats in de rangschikking van 2 de afdeling. KFC Merelbeke krijgt in de krant Het Nieuwsblad zelfs een schitterend rapport (grote onderscheiding) van voetbaljournalist Freddy De Geest, die de club in de eindrangschikking zelfs ziet eindigen als eindronde kandidaat. Lees het artikel via de banner hieronder.

Vergelijkbare berichten