KFCM kan 0-1 achterstand niet ombuigen tegen SK Ronse

KFC Merelbeke is er Zaterdagavond niet in geslaagd om het derde geklasserde SK Ronse punten afhandig te maken. De bezoekers hadden aan één doelpunt voldoende om de volle buit mee naar de Vlaamse Ardennen te nemen. Merelbeke acteerde wel heel wat gemotiveerder en intensiever dan de voorafgaande wedstrijd tegen Harelbeke, maar in de zone van de waarheid was het wederom onmondig en onvoldoende koelbloedig.

Coach Davy De Schryver verwittigde vooraf zijn manschappen voor de doeltreffendheid van de topscorer, maar het was uitgerekend Cardon himself die uitpakte met een eerste grote kans, toen zijn gekruist schot net naast de Merelbeekse kooi zeilde (’10). “Een verwittigd man is er twee waard” zegt het spreekwoord, maar niet bij de KFCM defensie, die met de schrik weg kwam, toen wederom Cardon vrij kon afdrukken, maar het schot afweek en via de staak naast ging (’15). Merelbeke moest zich in alle bochten wringen om de bal van de tegenstanders afhandig te maken, maar het was Ronse dat autoritair de lakens uit deelde. Thyssen pakte uit met een kruisraket die net over de Merelbeekse dwarsligger suisde.

Er was al ruim 20 minuten spel voorbij eer Merelbeke een eerste maal via de counter kon ontsnappen, maar zowel nieuwkomer Verheyden als aanvaller Zwart kwamen niet verder dan wat steriele dreiging. Zonder zelf echt goed te voetballen bleef Ronse toch dreigend en geduldig de goede opening zoeken. Het slaagde in de opzet toen Cardon wederom te veel ruimte aangeboden kreeg, en het leer aan de tweede paal én met enig geluk tegen de touwen kon knikken (0-1 ’30). Even later ontsnapte Merelbeke zelfs aan de dubbele achterstand toen Appiah de doorbraak forceerde, maar zijn afwerking en de 0-2 voorsprong in de modder voor het doel bleef steken. Merelbeke bleef achter de feiten aanhollen en doelman Van Hende moest vol aan de bak, toen hij een knal van Caufriez onschadelijk moest maken. Na de rust en met de wind in de zeilen kon Merelbeke op jacht naar de gelijkmaker. Kevin Elaut probeerde eerst de bezoekende doelman van ver te grazen te nemen, en even later lanceerde hij Zwart in de rug van de bezoekende defensie, maar de pogingen draaiden op niks uit. Voor de bezoekers was het wederom kwelduivel Cardon die doelman Van Hende aan het werk zette, toen hij een vrijschop kunstig over de muur krulde.

Merelbeke kwam nu wel iets beter in het spel voor en versierde met veel inzet een aantal vrijschoppen op een aardige plaats, doch zowel A. Elaut, Van Den Winckel konden hun traptechniek niet verzilveren. Dé kans op de gelijkmaker kwam er ook via een vrijschop van Van Cauwenberghe, die aan de tweede paal voor de voeten van de vrij staande Zwart viel, maar hij trapte het leer te onstuimig naast de gapende kooi. Met nog tien minuten te gaan gooide Merelbeke alles in de strijd, maar ondanks veel goede wil, kon het niks meer puren uit het lichte overwicht. De inmiddels verdiende en te verantwoorden gelijkmaker bleef uit. Ronse pakte op een diefje de volle buit mee naar huis.
Het degradatiespook begint nu meer en meer op te duiken. Een positieve gedachte is dat Merelbeke in de komende wedstrijden nog alles in eigen handen heeft…
Volgend weekend tegen Vigor Wuitens Hamme staat al een uiterst belangrijke wedstrijd op de kalender…

Vergelijkbare berichten