KFCM zet goede vorm en reeks verder tegen KVK Westhoek (1-0)

Met een thuisoverwinning tegen Westhoek bouwt KFC Merelbeke verder aan zijn goede vorm en duikt nu zelfs de linker kolom van de rangschikking binnen. Merelbeke startte zeer aarzelend aan de competitie, maar heeft met een reeks van 14 punten op 18 deze slechte start in de vergetelheid gespeeld. 

Dat KFC Merelbeke de laatste weken in goede doen is hoeft  geen verwondering meer op te wekken, want met een derde overwinning op rij tegen Westhoek is het de revelatie van de 6 laatste speeldagen. Zondag jongstleden waren de West-Vlamingen het kind van de rekening want ook zij vonden geen oplossing tegen de soliede KFCM defensie en verloren met het kleinste verschil.

Merelbeke nam al van bij aanvang de wedstrijd in handen, maar aanvankelijk werden de hele en halve kansen niet of te weinig benut. Verkindere trapte hoog over (‘2min.) en Rogiers knikte een hoekschop net naast (‘9 min.) Even later kon Westhoek voor het eerst een kans late optekenen, maar  Scholaert besloot via een Merelbeekse voet voorlangs. Merelbeke had wel veel veldoverwicht, en inn de achtiende minuut kon het dit veldoverwicht ook omzetten in een voorsprong. Rogiers trapte een hoekschop van Falzone op de vuisten van Dannel, maar topscorer Binst was goed gevolgd en trapte de rebound staalhard tegen de West-Vlaamse netten. Westhoek kon hier weinig tegenover zetten en toen Binst zich wederom mooi vrij draaide in de Westhoekse zestien, was er een ferme parade van de bezoekende doelman nodig om het leer in hoekschop te deviëren. Ook Falzone had wederom tegenslag, want een kunstig getrapte vrijschop spatte uiteen op het bezoekende doelhout.

Ook na de pauze was er hetzelfde spelbeeld en hoewel Westhoek probeerde te forceren, kwam het amper in de zone van de waarheid. Merelbeke pakte uit met een mooie één-twee tussen Verkindere en Binst, maar Verkindere trapte de kans in de handen van doelman Dannel. Merelbeke kwam nog het dichtste bij de dubbele voorsprong, maar toen Binst een rebound en de vermeende 2-0 tegen de netten trapte, werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Westhoek bleef proberen om de KFCM-defensie in de fout te lokken, maar de Merelbeekse afweer gaf geen krimp. Een wanhoop schot van Lekhechine dat afweek op een Merelbeekse voet en gevaarlijk over de Merelbeekse dwarsligger caprioleerde was dan ook het laatste bezoekende wapenfeit.

Volgende zaterdag gaat KFCM op bezoek bij competitieleider Eendracht Aalst. Benieuwd of het ook daar zijn goede vorm kan verder zetten.

Vergelijkbare berichten