Lagrou zet kers op de taart na zeer puike prestatie van het Merelbeekse team tegen Zwevezele (0-1)

Je hebt van die wedstrijden waar de puzzel compleet en als vanzelf in elkaar valt, maar deze zijn  tijdens een voetbalseizoen meestal op één hand te tellen. Coach De Schryver had nochtans noodgedwongen wat voorbereidend puzzelwerk moeten uitvoeren. Er waren onder meer de schorsing van Max De Ruyver en de (lichte) kwetsuur van Hilal, waar rekening mee diende gehouden. Daardoor verhuisde Dean Van Den Winckel van zijn vertrouwde centrale positie in de verdediging naar het middenveld op “de zes” en vulde de nog altijd maar 19 jarige Merijn Rogiers de positie in van centrale verdediger, naast de ervaren en als rots in de branding fungerende Matthias Lievens. Het moet gezegd dat beiden het er samen met Ayron Verkindere en Alexander Seynaeve meer dan voortreffelijk van af brachten, want er werd weinig of niets weg gegeven. Eigenlijk was het ganse team op de afspraak, waardoor KFC Merelbeke zijn beste wedstrijd van het seizoen afwerkte. En dit tegen een toch wel gerenommeerde tegenstander met een team dat bol stond van klinkende namen. Voorzitter Wilfried Van Keymeulen was achteraf dan ook zeer lovend voor gans het team en strooide (zeer uitzonderlijk) gul met punten en complimenten.

Merelbeke nam van bij aanvang het heft in handen en drukte Zwevezele op eigen helft. Hierbij vonden Van Den Winckel, Straetman en kapitein Bultheel makkelijk de ruimte in de rug van de plaatselijke verdediging, waardoor Merelbeke vooral op de Zwevezeelse helft acteerde. Dit resulteerde al vlug in een aantal loepzuivere doelkansen voor Van Laere, maar doelman De Paepe was alsnog niet te passeren en een plaatsbal bolde nipt naast het doelhout. Zwevezele kon hier de eerste periode weinig tegenover zetten, want een vluchtschot van Bataille, dat een tweetal meter voor het doel van Maes zeilde, was het enige noemenswaardige wapenfeit van de thuisploeg.

Na de rust was de eerste kans wel voor de thuisploeg, maar Vandendriescche knalde een rebound na hoekschop hoog over de Merelbeekse kooi. Daarna nam  Merelbeke terug het heft in handen en het was wederom Van Laere die een tweetal keer de laan werd in gestuurd, maar eerst ging de plaatsbal over de dwarsbalk en even later was de balcontrole niet zuiver genoeg om de volledig vrijstaande Straetman te bedienen. 

Intussen was het einde van de wedstrijd met rasse schreden aan het naderen en begon de thuisploeg toch wat meer aan te dringen. Maes pakte een knal van invaller Oumedjeber klemvast. Bij de daaropvolgende Merelbeekse actie was het dan toch eindelijk prijs. Van Laere lanceerde Lagrou centraal door de Zwevezeelse defensie, waarna hij alleen op doelman De Paepe kon afstevenen en met een mooie plaatsbal de 0-1 voorsprong op het scorebord plaatste. De meegereisde Merelbeekse supporters sprongen een gat in de ozonlaag. Zwevezele probeerde nog wel aan te dringen, maar kon geen noemenswaardige daden meer stellen. Bij KFC merelbeke stak men maar al te graag deze mooie driepunter op zak en konden de feestelijkheden opgestart worden.

Vergelijkbare berichten