Glansprestatie van doelman Maes levert mooie driepunter op. Matthias Lievens knikt KFC Merelbeke naar 1-0 overwinning tegen KRC Gent.

Zondag jongstleden maakte KFC Merelbeke zich op voor een onvervalste streekderby tegen de buren van KRC Gent, een Gentse traditieclub die onlangs door interne perikelen in nog moeilijk vaarwater terecht kwam. Even was er zelfs sprake van het verdwijnen van de club, maar na rijp overleg werkt men er nu verder onder de vleugels van grote broer KAA Gent. Het parcours dat KRC Gent in het huidige seizoen reeds aflegde, was er eentje met ups en downs, maar met een 12 op 12 uit de laatste vier wedstrijden was men er terug in goede doen. Geen eenvoudige opdracht dus voor KFC Merelbeke dat tegen zijn buren nog geen officiële wedstrijd wist te winnen, maar wel vertrouwen tankte door de mooie 0-1 overwinning van vorige week op het veld van Zwevezele.

KRC Gent begon met een best wel aardige kans aan de wedstrijd toen de Gentse topscorer Triest een voorzet voorlangs besloot (‘2min.) Merelbeke reageerde via een mooie actie van Straetman, die daarna Van Laere probeerde te bedienen, maar doelman Londot was vlugger op de bal.

KRC Gent voerde de pressing en doelman Maes toonde wederom zijn absolute klasse toen hij na een verre inworp een kopbal van Triest van onder de dwarsbalk ranselde. Even later knalde Vankerkhoven een hoekschop net over de dwarsligger, waarmee Gent zijn intenties bloot legde. Merelbeke had toen nog geen echt grote kansen kunnen creëren, maar toen Van Laere een loepzuivere hoekschop van Straetman tegenvoets naast het kader knikte, kwamen ook de bezoekers goed weg. Merelbeke vocht zich daarna beter en beter in de wedstrijd en het was Straetman die deze goede momenten verzilverde toen hij de assist afleverde aan Lievens die het leer met het hoofd in doel verlengde voor de neus van doelman Londot. (1-0 ’39min.) Kort voor de rust moest Maes terug aan het werk toen hij een doorbraak en plaatsbal van Addo met een voetveeg onschadelijk maakte.
KRC Gent kwam nog steeds zeer gedreven uit de kleedkamer en versierde een eerste hoekschop. Triest knalde van dichtbij richting doel, maar doelman Maes schudde een mirakelredding uit de mouwen en devieerde in hoekschop.

KRC Gent bleef druk zetten op de KFCM defensie, maar de zeer gemotiveerde Maes voorkwam wederom de Gentse gelijkmaker toen Hebbelinck de assist afleverde voor een kopbal van Triest, maar met een fantastische parade ranselde hij het leer uit zijn doelvlak. Coach Jannes Tant van Racing Gent gaf nu de opdracht om de ballen diep in de KFCM defensie te droppen, maar dit was een kolfje naar de hand van de soliede KFCM verdedigers, die geen krimp gaven. Maes pakte nog een afstandsschot van Hebbelinck klemvast. Merelbeke solliciteerde nog naar de dubbele voorsprong toen Verkindere een voorzet van Sraetman een half metertje over de dwarsbalk knikte. Ook kapitein Leemans van KRC Gent kreeg via een vrijschop, net buiten de grote rechthoek, nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij joeg de bal hoog het firmament in. Dichter bij kwam Gent niet meer en Merelbeke kon de mooie, maar felbevochten overwinning op zak steken. 

Vergelijkbare berichten