Matthias Lievens kopt Merelbeke langszij bij Olsa Brakel (1-1)

Olsa Brakel is één van die tegenstanders die kan terugblikken op een rijk verleden in het Belgisch nationaal voetbal en er een competitiewedstrijd gaan spelen blijft nog steeds speciale gevoelens creëren. Bij KFC Merelbeke waren ze dan ook op hun hoede om deze gerenommeerde tegenstander te gaan bekampen op eigen veld. Beide teams lieten er het evenwel beste van zichzelf zien en het gelijkspel na een fel bevochten wedstrijd konden we het best billijk noemen. Merelbeke was er wel een tijdje op achtervolgen aangewezen, maar Matthias Lievens zette orde op zaken en knikte voor KFC Merelbeke de gelijkmaker tegen de netten.

Het eerste echte gevaar van de wedstrijd mocht op het conto van Merelbeke worden geschreven toen Falzone scherp voorzette naar Van Laere, maar deze kraakte zijn schot en de plaatselijke doelman kon gewoon oprapen.

Brakel reageerde met een afstandsknal van Nelis die hoog over waaide. Merelbeke knokte zich beter en beter in de wedstrijd en zorgde voor een schitterende aanval via Verheyden die Falzone bediende, maar volledig vrij staande De Mey kreeg de loepzuivere fortyfive voorzet slecht op de slof en kraakte volledig zijn schot. Ook bij Brakel creëerden ze een eerste reuzenkans toen Nelis door de buitenspelval glipte en alleen op doelman Maes kon afstormen, maar het mooie lob- en droomschot dat hij in gedachten had, spatte uiteen op de dwarsligger. Er werd gerust met de brilscore.
Ook na de pauze zorgden beide teams voor een best te pruimen wedstrijd en het was Brakel die een eerste doelpunt kon mee pikken toen het op links door de Merelbeekse defensie brak en Barrezele volledig vrij aan de tweede paal mocht binnen trappen voorbij een kansloze Maes. (1-0 ‘54min.)
Bij Merelbeke waren ze evenwel niet onder de indruk en ging men voluit op zoek naar de gelijkmaker. Verheyden zorgde voor het eerste gevaar toen zijn afstandsschot net naast de Brakelse kruising zeilde.

Ook Falzone forceerde met een mooie dribbel de doorbraak aan de achterlijn, maar ook nu kreeg de goed gevolgde De Mey de bal niet echt goed op de slof en kraakte voor een tweede maal van de namiddag zijn schot. Merelbeke bleef fel aandringen en Van Laere knikte een volgende kans en een  leuke voorzet van Verhelst voorlangs. Toch was het ook oppassen voor de Brakelse prikken. Merelbeke kroop door het oog van de naald toen Nelis een reuzenkans zo maar voorlangs besloot. Bij Merelbeke kregen ze dan eindelijk loon naar werken. Falzone trapte één van zijn gevaarlijk aangesneden hoekschoppen en de hoog opverende Lievens knikte kundig het leer en de inmiddels oververdiende gelijkmaker net naast het doelhout binnen. (1-1 ‘81min.)
Coach De Schryver had na de wedstrijd dan ook niet anders dan lovende woorden voor zijn team, dat ook vandaag vocht voor wat het waard was en voluit voor het resultaat bleef gaan. Dit kunnen we alleen maar bevestigen, want onze supporters zagen wederom een zeer sterke collectieve prestatie van onze Merelbekenaars.

Vergelijkbare berichten